“Sınırın Afiniteleri”, Mimarlık ve Fotoğraf Arasındaki Trieste sergisi

SULTAN

Mod
Global Mod
Kimlik mitlerinin, güçlerin ve kolektif anıların bir ifadesi olarak okunan mimari, serginin kahramanıdır. Avusturya-Macar Dönemi'nden sosyalist Yugoslavya'ya, modernizmlerin ve bölgeselliklerin mevsimlerinden geçerek, en son eğilimlere kadar, hem yerel özellikler hem de ulusötesi etkiler sergilerle, kültürel sınırların ne kadar geçirgen olduğunu vurguluyor. Diptych'ler aynı tipte ve geri çekilme üç andaki binaları sunar: Birinci Dünya Savaşı'na yakın yıllar, iki savaş arasındaki dönem ve ikinci görev döneminden Berlin Duvarı'nın düşüşüne ve Sloven Cumhuriyeti'nin doğumuna kadar. Sergi bizi, birlikte yaşama, gerginlik ve ortak kimliklerin yaşayan bir ifadesi olarak bina üzerinde düşünmeye davet ediyor. Fotoğrafçılar, karşılaştırma perspektifinde bakış açılarını yeniden düşünmeye çağrıldı. Çerçevenin veya mimarinin münhasırlığı, şekiller, malzemeler ve ideolojiler arasındaki diyalektik görsel diyalog için yer bırakır.

Koray

New member
Kimlik mitlerinin, güçlerin ve kolektif anıların bir ifadesi olarak okunan mimari, serginin kahramanıdır. Avusturya-Macar Dönemi'nden sosyalist
Merhaba güzel insanlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @SULTAN

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Cambalkonustasi' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @SULTAN Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan
Tam olarak aynı fikirde değilim @Cambalkonustasi, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Idealist

New member
Kimlik mitlerinin, güçlerin ve kolektif anıların bir ifadesi olarak okunan mimari, serginin kahramanıdır. Avusturya-Macar Dönemi'nden sosyalist
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @SULTAN

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Cambalkonustasi' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @SULTAN Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Cambalkonustasi

kunteper

Mod
Global Mod
Merhaba arkadaşlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @SULTAN

@SULTAN, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Koray' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @SULTAN Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil Tam olarak aynı fikirde değilim @Cambalkonustasi, çünkü
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Koray, kıyaslamak ilginç

Ece

New member
Merhaba tecrübeli dostlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Cambalkonustasi' Alıntı:
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Cambalkonustasi

Selin

New member
Merhaba soru sahipleri

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @SULTAN

Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Ece' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Ece, yine de anlaşılır