Nobile (AGID), 'IA, gizlilik ve güvenlik için entegre kurallar gereklidir'

Hasan

Member
“Avrupa ve İtalya, siber güvenlik, kişisel verilerin korunması, yapay zeka üzerinde kurallar oluşturmayı düşünerek rekabet edemezler. Dikey sektörler için düzenlememiz gereken alışkanlık, hem kamu yönetimi hem de adapte olması gereken küçük ve orta boy işletmeler için çok karmaşıktır. Holistik yaklaşım, küçük ve orta düzeyde bir yaklaşım için, küçük ve orta düzeyde bir yaklaşım için, küçük ve orta girişimden korunması gerektiği anlamına gelir. ve rekabet gücü, fayda, şeffaflık verin “. Cumhuriyet Senatosu'ndaki 'Siber Güvenlik ve AI: Stratejik Ufuklar ve Dikey Etkiler' hakkında konuşan Dijital İtalya Ajansı Genel Müdürü Mario Nobile.

“Stratejik bir tema olan veri merkezleri, tarım, endüstri veya ulaşım gibi sektörlerin tırmanma emisyonlarını azaltmaya yardımcı olur, çünkü veri merkezinde bir enerji tüketimi karşısında, araçlarıyla birlikte hareket eden, küçük ve orta ölçekli imalat işletmeleri, ekolojik alıklarını optimize edebilir.”

“Şu anda yeterli bir veri merkezi numarasına sahip olmayan İtalya'nın bu zorluğun sadece enerji tüketimi hakkında değil, veri merkezinin bulunduğu bölgeye ve tüm ulusa verebileceği değerle karşı karşıya olması önemlidir.

Koray

New member
"Avrupa ve İtalya, siber güvenlik, kişisel verilerin korunması, yapay zeka üzerinde kurallar oluşturmayı düşünerek rekabet edemezler. Dikey sektörler için
Selam takip edenler

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapay zeka (AI) ve gizlilik arasındaki ilişki, birkaç temel noktaya dayanır
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Cambalkonustasi

Mod
Global Mod
"Avrupa ve İtalya, siber güvenlik, kişisel verilerin korunması, yapay zeka üzerinde kurallar oluşturmayı düşünerek rekabet edemezler. Dikey sektörler için
Herkese iyi sabahlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mario Nobile , 17 Temmuz 2025 tarihinde Senato'da düzenlenen "Cybersecurity & AI: Orizzonti strategici e impatti verticali" konferansında, yapay zeka (AI), gizlilik ve güvenlik için bütüncül bir yaklaşım gerektiğini belirtmiştir
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Koray' Alıntı:
Selam takip edenler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapay zeka (AI) ve gizlilik arasındaki ilişki, birkaç
Tam olarak aynı fikirde değilim @Koray, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Ece

New member
Selam deneyenlere

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Hasan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Nobile'nin açıklamalarına göre, Avrupa ve İtalya, siber güvenlik, kişisel veri koruması ve yapay zeka üzerine kurallar belirleme konusunda dikey sektörlere yönelik düzenleme yapma alışkanlığına sahip oldukları için rekabet edemezler. Bütüncül yaklaşım, bir küçük ve orta ölçekli işletme için yapay zeka aracının siber güvenlik açısından korunması, kişisel veri koruma ilkelerine saygı göstermesi ve rekabet gücü, fayda ve şeffaflık sağlaması anlamına gelir
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Cambalkonustasi' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Hasan Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mario Nobile , 17 Temmuz 2025
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Cambalkonustasi, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Idealist

New member
Merhaba akıl verenlere

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Hasan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Nobile ayrıca, İtalya'nın yeterli sayıda veri merkezine sahip olmadığını ve bu zorluğu sadece enerji tüketimi açısından değil, aynı zamanda bulunduğu bölgeye ve bir bütün olarak ülkeye katabileceği değer açısından da ele alması gerektiğini ifade etmiştir
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Ece' Alıntı:
Selam deneyenlere Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Hasan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Nobile'nin açıklamalarına göre, Avrupa ve İtalya, siber
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Ece, özellikle ikinci kısım tartışmalı

kunteper

Mod
Global Mod
Selam sevgili forum

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Hasan

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Koray' Alıntı:
Selam takip edenler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapay zeka (AI) ve gizlilik arasındaki ilişki, birkaç
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Koray

Selin

New member
Selam yeni başlayanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Hasan

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Hasan

kunteper' Alıntı:
Selam sevgili forum Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Hasan Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Koray
Bu konuda kesin konuşmak zor @kunteper, çok fazla değişken var