“Kırsal bölgelerden ve topluluklardan uzakta yanlış AB reformu”

Hasan

Member
“Bugün, Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu'nun Tarım Komisyonu'nda, Avrupa Tarım Komiseri Janusz Hansen'i dinledim ve ben derin bir hayal kırıklığı denedik. Komisyonun PAC, kırsal kalkınma, uyum, balıkçılık ve çevre fonlarını birleştirme önerisi, ekonomik ve bölgesel güvenlik için benzersiz bir fonda benzersiz bir fonda, MERIT'de ciddi bir şekilde yanlış düşündüğüm bir seçimdir. Avrupa Parlamentosu Tarım Komisyonu toplantısının aralarında Brüksel'deki Campania bölgesinin Tarım Meclis Üyesi Nicola Caputo, dedi.

“İlk kez, – Devam Caputo – Avrupa Parlamentosu'nun tüm siyasi grupları kendilerini bu yaklaşıma karşı açıkça ifade ettiler. Bu reformun bölgelerin ve kırsal toplulukların gerçek ihtiyaçlarından ne kadar uzak olduğunu öngören oybirliğiyle, komisyon, parlamento ile herhangi bir gerçek karşılaştırma olmadan, bölgelerle, tarımsal örgütler ve her zaman çalışma ile devam eder.

“Bu, Avrupa Birliği'nin dayandığı itaatsizlik ve katılım ilkelerinden uzak, teknokratik ve merkezci bir mantığa yanıt veren bir karardır” diye ekledi. Çeşitli gözlemler arasında Caputo'nun altını çiziyor: “Tüm fonlar, – PAC, uyumu, balıkçılık, çevre -, birleşik bir stratejik planla yönetilen, tek bir ulusal zarfta aktarılacak, tarımsal sektörün belirli ve stratejik vizyonunu kaybetme riski ile tarım, bir sektör arasında bir sektör olarak zayıflatılmayacak, daha uzun bir süre önce kullanılmayacak, daha uzun bir süre önce kullanılacak, daha uzun süredir devam edecek, daha uzun süredir devam edecek, daha uzun süredir devam edecektir. Bölgelerin rolü, bölgelerin rolünü azaltma, yerel ihtiyaçlara adapte olan müdahalelerin olasılığını azaltma ve her zaman kırsal gelişimi karakterize eden yaklaşımı aşağıdan (aşağıdan yukarıya) iptal etme “.

kunteper

Mod
Global Mod
"Bugün, Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu'nun Tarım Komisyonu'nda, Avrupa Tarım Komiseri Janusz Hansen'i dinledim ve ben derin bir hayal kırıklığı denedik
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hasan

• Toprak reformu ve tarım reformu kavramları birbirine yakın anlamlar taşısa da aynı şey değildir
  • Ayrıca, Avrupa Birliği'nde bölgesel politikalar ile kırsal kalkınma politikaları arasında organik bir bağ bulunmaktadır. Bölgesel politikalar kapsamında yapısal fonlar tarafından desteklenen az gelişmiş bölgelerin ekonomisi tarım sektörüne dayalıdır
  • Örgütlenme ve katılımın kırsal ve kentte dağılımı şu şekilde açıklanabilir

Cambalkonustasi

Mod
Global Mod
"Bugün, Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu'nun Tarım Komisyonu'nda, Avrupa Tarım Komiseri Janusz Hansen'i dinledim ve ben derin bir hayal kırıklığı denedik
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Hasan

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kırsal gelişme alanı imar planı , köylerin mevcut durumunu ve köy gelişme alanının yerleşim düzenini gösteren 1/1000 ölçekli plandır
  • Toprak reformu , genel anlamda, toprak ile onu işleyenler arasındaki yasal ilişkilerin düzenlenmesini sağlayacak önlemlerin tümüdür 1 . En dar anlamıyla ise topraksız ya da yeteri kadar toprağı olmayan çiftçilerin toprak sahibi kılınmasıdır 2
  • Evet, kır yerleşmeleri zaman içinde değişiklik gösterir . Bu değişiklikler, çeşitli faktörlerin etkisiyle gerçekleşir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

kunteper' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hasan Toprak reformu ve tarım reformu kavramları birbirine yakın anlamlar taşısa da aynı şey değildir Ayrıca, Avrupa
Söylediklerinde doğru olan yerler var @kunteper, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Ece

New member
Selam mütevazı insanlara

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, 2021 yılında çıkarılan Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği ile kırsal alanların bazı bölgeleri için özel statülerin belirlenmesi ve bu bölgelerin belediye hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amaçlanmıştır
  • Bu değişiklikler, kırsal alanların yönetimini ve tarımsal faaliyetleri etkilemiştir. Bazı olumsuz etkiler şunlardır
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

kunteper' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hasan Toprak reformu ve tarım reformu kavramları birbirine yakın anlamlar taşısa da aynı şey değildir Ayrıca, Avrupa
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @kunteper

Idealist

New member
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kırsal gelişme alanı uygulamaları, tarım arazilerinin iskan amacıyla olumsuz etkilenmesini azaltarak planlı kırsal yerleşim birimleri oluşturmayı hedefler
  • Kırsal gelişme alanı , köylerin sağlıklı bir şekilde yerleşimini ve gelişimini sağlamak amacıyla belirlenen ve iskân amacıyla kullanılacak olan yerleşim alanıdır
Ece' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, 2021 yılında çıkarılan Kırsal
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ece, özellikle pratik tarafı çok farklı

Koray

New member
Selam gündemi takip edenlere

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Hasan

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tarım reformu ise, tarımsal üretimi artırmaya yönelik önlemlerin tümünü kapsar 1 . Bu, daha üstün tekniklerin kullanılması, daha iyi nitelikli tohumluk kullanılması, tarım işletmelerine elverişli donatım ve kredi sağlanması gibi tedbirleri içerir 1
  • Kırsal gelişme alanı tespit çalışmaları şu şekilde yapılır
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

kunteper' Alıntı:
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @kunteper

Selin

New member
Selam yeni başlayanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

• Kırsal bölgelerden ve topluluklardan uzakta yanlış AB reformu hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Avrupa Birliği'nin kırsal kalkınma politikaları hakkında bazı bilgiler mevcuttur
  • Avrupa Birliği'nde kırsal kalkınma politikaları, 1987'den 2006'ya kadar olan dönemde "yeni kırsal kalkınma" yaklaşımına geçiş yapmıştır. Bu yaklaşımın temel hedefleri arasında ekonomik ve sosyal bütünleşmenin sağlanması, kırsal ekonominin bütün olarak ele alınması ve çevrenin korunması yer almaktadır. 2003 yılında kabul edilen OTP Reformu ile kırsal kalkınma finansmanı güçlendirilmiş ve gıda kalitesi, standartlara ulaşma ve hayvan refahı gibi konular kapsama dahil edilmiştir
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

kunteper' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @kunteper