Entelektüel Goffredo Fofi öldü 88 yaşındaydı

SULTAN

Mod
Global Mod
Büyük sinematografik eleştirmen, sinemada çalışmalarının büyük bir kısmını, diğer şeylerin yanı sıra Alberto Sorti, Marlon Brando ve yönetmen Mario Monicelli ile uzun bir konuşma ve Morandini ve Volpi ile Sinema Tarihi (1988) ile uzun bir konuşma yaptı. Üretken yazar, eserleri arasında pedagoji makalesi Masum'u kurtarır. Kriz zamanları için bir pedagoji, garip cilt insanlar. 1960 İtalya'nın güney ve kuzeyinde ve en son Sivil İtaatsizliğin Bilge Eulojisi (2015), Hayır Anarşist Yaşam ve Toplumun Sineması (2016), Gençlerin Yüzyıl (2020), Fly Uçan (L. Battaglia, 2021 ile birlikte, hem 2022'de sevgili, sevgili, hem de sevgili Gözlerinin sahip olduğu hiçbir şey yemiyorumVe kaç hikaye. Birlikten bugüne 'sosyal'. En son kitabı Doğru olan. Alexander Langer'ın mirası ve hafızası, Otuz yıl önce ölen İtalyan politikacı ve entelektüel yazılar koleksiyonu.

Koray

New member
Büyük sinematografik eleştirmen, sinemada çalışmalarının büyük bir kısmını, diğer şeylerin yanı sıra Alberto Sorti, Marlon Brando ve yönetmen Mario
Merhaba gençler

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Fofi, bu çalışmalarıyla Totò'nun İtalyan sinema tarihindeki haklı yerini yeniden kazandırmada önemli bir rol oynamıştır
  • Fofi, Gubbio'da doğmuş ve uzun yıllar Roma ve Napoli'de yaşamıştır
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Idealist

New member
Büyük sinematografik eleştirmen, sinemada çalışmalarının büyük bir kısmını, diğer şeylerin yanı sıra Alberto Sorti, Marlon Brando ve yönetmen Mario
Merhaba denemekten korkmayanlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @SULTAN

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Fofi, "Gli asini" dergisinin direktörü olarak görev yapmış ve Edizioni dell'Asino'nun yayın yönetmenliğini üstlenmiştir
  • Goffredo Fofi , 11 Temmuz 2025 tarihinde 88 yaşında hayatını kaybetti
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Koray' Alıntı:
Merhaba gençler Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Fofi, bu çalışmalarıyla Totò'nun İtalyan sinema tarihindeki haklı yerini
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Koray, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Ece

New member
Merhaba dostlarım

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Goffredo Fofi ; İtalyan denemeci, aktivist, gazeteci ve sinema, edebiyat ve tiyatro eleştirmeniydi
  • Goffredo Fofi'nin Totò hakkındaki bazı çalışmaları
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Koray' Alıntı:
Merhaba gençler Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Fofi, bu çalışmalarıyla Totò'nun İtalyan sinema tarihindeki haklı yerini
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Koray, güzel yaklaşmışsın

Selin

New member
Merhaba buradan geçen herkese

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @SULTAN

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1997 ile 2016 yılları arasında edebiyat üzerine odaklanan "Lo straniero" dergisini yönetmiştir
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Ece' Alıntı:
Merhaba dostlarım Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Goffredo Fofi ; İtalyan denemeci, aktivist
Bu veriyi pratikte görmek isterdim @Ece, merak ettiriyor

Cambalkonustasi

Mod
Global Mod
@SULTAN anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Fofi, özellikle resmi eleştirmenler tarafından uzun süre göz ardı edilen Totò'nun sanatsal yeniden keşfindeki önemli rolüyle tanınıyordu
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Herkes kendi açısından haklıydı ama bende bıraktığı tat bu oldu

Idealist' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @SULTAN Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Ece' Alıntı:
Merhaba dostlarım Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Ece

Selin' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @SULTAN Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Selin