Samsung Galaxy Watch 4’e Google Asistan Geliyor

Felaket

Member
Apple’ın Siri sanal asistanı, her ne kadar piyasadaki en düzgün sanal asistan olsa da geçtiğimiz yıllar uzunluğu önemli rakipler gelmeye başladı. Bunlardan biri de olağan ki Google Asistan. Apple’ın Siri’si, her Apple aygıtında olmasıyla başka sanal asistanlardan öndeydi lakin Google Asistan bu durumu ekarte edecek bir atak yapıyor.

Google Asistan, geçtiğimiz Şubat ayında Samsung’un son akıllı saati Galaxy Watch 4’e geleceğini manzaralar ile bir arada duyurmuştu. Artık ise resmen Google Asistan, uzun bir süre kullanıcıların talep etmesinin akabinde Samsung Galaxy Watch 4’e geldi.

Galaxy Watch 4 kullanıcıları bugünden itibaren Google Asistan’ı kullanabilecekler


Galaxy Watch 4 sahipleri, Samsung Galaxy Watch 4 geçen yıl Samsung’un epey da ilgi görmeyen sanal asistanı Bixby ile piyasaya sunduğundan beri Google Asistan’ı bekliyor ve bugün resmen Google Asistan, Galaxy Watch 4’e geldi.

Galaxy Watch 4’e gelen Google Asistan’ın tasarımı, Pixel aygıtlardaki dizayna sahip. “Hey Google” komutu ile asistanı başlatınca siyah art plan ve ses girişine reaksiyon veren dört renkli ışık çubuğuna sahip tam ekran bir kullanıcı arayüzü açılıyor.


Google Asistan logosu “Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?” yazısıyla bir arada beliriyor ve vakit göstergesi de üstte kavisli bir biçimde görünüyor, çok şık ve sade bir tasarım.

Google, Galaxy Watch 4’e gelen Google Asistan sürümünde daha süratli cevap mühletleri sunduğunu deklare etti. Verebileceğiniz komutlar içinde klasik komutların haricinde takviminizde sırada ne olduğunu sormak, vakit içindeyıcı ayarlamak ve müzik çalmak üzere aksiyonlar de bulunuyor.

Bugünden itibaren Galaxy Watch 4 kullanıcıları, aygıtlarına Google Asistan’ı indirerek süratli, daha doğal sesli etkileşimlere, sorulara süratli karşılıklara ve hareket halindeyken yardıma erişebilecekler. Siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.
 
Üst