Apple, Yeni VR Seti İçin Hollywood Direktörleriyle Görüşüyor

Felaket

Member
Apple’ın uzun müddettir beklenen sanal gerçeklik gözlüğüyle ilgili bir müddetdir kimi tezler ortaya atılıyordu. Geçtiğimiz haftalarda şirketin ticari marka müracaatında bulunmasının ardından geleceği mutlaklaşan VR seti, tüm teknoloji meraklılarında büyük heyecan uyandırmıştı.

Bugün ortaya çıkan yeni bilgilere nazaran Cupertino’lu teknoloji devi, sanal gerçeklik gözlüğüne özel olarak üretilecek interaktif içerikler için Hollywood’un ünlü direktörleri ile masaya oturdu. Bu direktörlerin içinde Iron Man üçlemesi ve The Mandalorian dizisinde imzası bulunan Jon Favreau da var.

Favreau, Jurassic Park gibisi bir belgeselin direktör koltuğunda oturacak


New York Times’ın aktardığı bilgilere bakılırsa ünlü direktör Jon Favreau, Apple TV Plus’ta gösterime giren Tarih Öncesi Gezegen (Prehistoric Planet) isimli belgeselin VR’a uyarlanmış bir versiyonundan sorumlu olacak. Daha evvel Aslan Kral animasyonunun bir daha üretiminde da direktörlük yapan Favreau’nun bu hususta deneyimli olmasından dolayı seçildiği düşünülüyor.

Öte yandan Bloomberg ve NYT’nin detaylarıne bakılırsa Apple, pazartesi günü yapılacak olan WWDC konferansında yeni sanal gerçeklik gözlüğünü tanıtmayabilir. Pil ve performans iyileştirmelerinin tamamlanmaması niçiniyle 2023’ün üçüncü çeyreğinde çıkması beklenen sanal gerçeklik setinin pazartesi günkü konfrans yerine 2023’ün başında yapılacak aktiflikte tanıtılacağı iddia ediliyor.

Öte yandan aktiflikte, uygulama geliştiricilerinin sanal gerçeklik setine uygun yazılımlar geliştirmesinin önünü açacak araçların tanıtılacağı iddia edildi.
 
Üst