Sokakları ve yolları plastik ve atıklardan temizlemek için Clusone'da Caffè Borbone ve Plastiksiz

Hasan

Member
Kavurma ve tek porsiyon kahve sektörünün lider firması Caffè Borbone ile Plastic Free arasındaki ortaklığın yenilenmesi sonucunda 20 Nisan Dünya Dünya Günü dolayısıyla 2024 yılının ilk temizlik etkinliği 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirildi. Odv Onlus, 2019'dan beri kendini plastik kirliliğiyle mücadeleye adamış gönüllü kuruluş. Kuzey İtalya'daki üç etaptan ilki, Bergamo ilindeki Clusone'de, sürdürülebilirlik ve çevreye saygı konularına her zaman duyarlı olan ve İtalyan kayak sporunun en başarılı şampiyonu Federica Brignone'nin katılımıyla gerçekleşti. bu yıl Caffè Borbone'un elçisi. Gün boyunca 50 gönüllünün katılımıyla Caffè Borbone ve Plastic Free Odv Onlus ile birlikte yaklaşık 100 kilo atık toplandı.

“Yıllardır plastik kirliliğe karşı mücadele eden Plastiksiz davasını toplumsal eğitim ve aktivasyon faaliyetlerine katılarak destekliyoruz ve Clusone'da aldığımız tepkiden gurur duyuyoruz. Gezegeni desteklemeye yönelik bu girişimlere aktif olarak katılmanın yanı sıra, her gün kahvelerimizin tüm üretim döngüsünün ve imha sırasında atıkların değerlendirilmesinin tamamen sürdürülebilir olmasını sağlamaya kararlıyız. 2023 yılında ambalajlarda %90'dan fazla yenilenebilir hammadde ve %70'ten fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullandık. Yaklaşık 1800 ton atık bunun yerine değerleme ve enerji geri kazanımı operasyonlarına veya olası daha fazla kısmi değerleme ile kontrollü imhaya gönderildi” dedi Caffè Borbone Küresel Pazarlama Direktörü Michela Caone.

“Vatandaşlar, kurumlar ve işletmeler birlikte gerçekten bir fark yaratabilir ve plastik istismarının sona erdirildiği bir geleceği planlayabilirler. Federica Brignone gibi başarılı bir spor referansının yanımızda olması, girişimlerimize daha fazla yankı bulmamızı ve yeni izleyicilerle konuşmamızı sağlıyor. 54. Dünya Dünya Günü'nün 'Gezegen vs Plastik' temasını gündeme getirdiğini düşünürsek bu işbirlikleri daha da önemli bir anlam kazanıyor. İddialı hedefimiz, 2040 yılına kadar tüm plastik malzemelerin üretimini yüzde 60 azaltmak: Bunu ancak günlük alışkanlıklarımızı değiştirerek ve giderek daha fazla insanda farkındalık yaratarak yapabiliriz.” – yorumladı Plastic Free'nin kurucusu ve başkanı Luca De Gaetano Odv Onlus.


“Çevrem olan dağlarda plastik ve atıkların toplanmasına her yaştan bu kadar çok gönüllünün proaktif olarak katıldığını görmek önemli bir farkındalık göstergesi. Clusone'de somut kolektif jestlerin önemini anlamak için şirketler ve gönüllü kuruluşlar arasındaki erdemli ortaklıkların ve bunun gibi etkinliklerin ne kadar gerekli olduğunu konuşma fırsatı bulduk. Çevreye olan bağlılığım her şeyden önce ortak eylemin aciliyetini iletme amacını taşıyacaktır” dedi Federica Brignone.

Caffè Borbone'un katılımıyla gerçekleştirilecek Plastic Free Odv Onlus'un bundan sonraki etkinlikleri ise şöyle olacak: 8 Haziran Çevre ve Okyanuslar Günü münasebetiyle Bergamo'da; 28 Eylül'de, Plastic Free'nin Milano'daki Deniz ve Nehirler Günü sırasında.


Daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: https://www.plastikfreeonlus.it/eventi.
 
Üst