Şeymanın Özel Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Şeymanın Özel Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 1 orta uzunluk soğan
 - 2-3 diş sarımsak
 - 650 gr balkabağı
 - 3 orta uzunluk havuç
 - 2 orta uzunluk patates
 - 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
 - 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 dolu tatlı kaşığı salça( biber kullanıyorum)
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 yemek kaşığı zerzevat çeşnisi
 - 1/2 (yarım) kutu sıvı krema(100 ml)
 - Tuz
 - Karabiber

Not EkleTanımı Yazdır
- Yağlar tencereye eklenip, eriyince yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenir. Biraz kavurduktan daha sonra soyulup doğranan havuçlar eklenir ve biraz daha kavrulur.
 - Üzerine salça, kırmızı toz biber eklenip 1-2 dk daha kavrulur.
 - Patates ve balkabağı da soyulup küp küp doğranır ve tencereye eklenir.
 - Tüm sebzeler 1-2 dakika karıştırılıp kavrulduktan daha sonra üzerine 1,5 litre su eklenir.
 - Başka bir kase de 1 dolu yemek kaşığı zerzevat çeşnisi 2 bardak ılık su üzerine dökülerek karıştırılır ve tencere kaynayınca üzerine eklenir.
 - Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık20-30 dk pişirilir ve blendırdan geçirilir.
 - Zerzevat çeşnileri genelde tuzlu oluyor damak tadınıza bakılırsa tadına bakıp biraz daha tuz ekleyebilirsiniz. Zerzevat çeşnisi çorbaya hoş bir aroma, tat veriyor. Yoksa koymayabilirsiniz.
 - Son olarak yarım kutu krema ve karabiber eklenerek çırpma teliyle karıştırılır ve 5 dk daha pişirilir.
 - Şayet kıvamı size bakılırsa koyu olursa kaynamış su ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz ancak biraz kıvamlı ağır bir çorba oluyor genelde.
 - Yerken kavrulmuş kıtır küp ekmek ve iç çekirdek ile servis yapılabilir. Çok yakışıyor.
 - Ben karabiberi çocuğum yemediği için yerken çorbanın üzerine attım.

Şeymanın Özel Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı