Seo İçin En Önemli 3 Nokta

Hasan

Member
İnternet dünyasında var olmanın en önemli anahtarı seo’dur. Seo ile ilgili çok şey yapıp hatalar yapmaktansa doğruları yaparak daha hızlı yükselir ve google’da kalıcı olabilirsiniz.

Herkesin önerdiklerini yapmak yerine doğru yaptığınız noktaları geliştirmekle başlamalısınız. Aslına bakarsanız en önemli anahtar noktamız doğru içerik. Google yerine kendinizi koyduğunuzda yapılacak şeylerin ne kadar basit olduğunu görebilirsiniz. Öncelikle kullanıcıyı aptal yerine koymamanız gerekiyor. Arayarak bulduğu içerikte aradığı şeyi bulmasını kolaylaştırmalı veya o kelime yerine başka ilgisiz içerik kullanmamalısınız. Sizin memnun ettiğiniz her kullanıcı size ileride hit ve sıralama olarak geri dönecektir.,

Seo İçin En Önemli 3 Nokta
İçerik

1 Seo İçin En Önemli 3 Nokta
1.1 1- İçerik
1.2 2- Kullanıcı Sadakati ( Hemen çıkma oranı)
1.3 3- Düzenli ve Kendini Kanıtlamış Sitelerden Link ve Tanıtım Yazısı Almak
1- İçerik
Ne sitesi yaparsanız yapın her zaman en önemli kural özgün içerik ve doğru oluşturulmuş bir link yapısı. İçeriklerinizi ne kadar özgün ve aynı zamanda okunabilir yaparsanız o kadar yararlı olacaktır. Google’ın önem verdiği can alıcı nokta budur. Çalıntı içerik ile üst sıralara çıkmanız bu algoritma ile imkansızdır. Eski zamanlar da bunu yapıp hit çeken sayfalar günümüzde neredeyse domain ile aranarak bile bulunamamaktadırlar.

Kullanıcılara sunduğunuz içeriğin özgünlü kadar kullanıcı için içerdiği bilgiyi doğru aktarması önemlidir.

2- Kullanıcı Sadakati ( Hemen çıkma oranı)
Sitenize Google Analytics kullanıyorsanız görmüşsünüzdür hemen çıkma oranları. Hemen çıkma oranı dediği şey kullanıcının sayfaya gelip sadece içeriği okuyup çıkması olarak değerlendirilebilir. Blog sayfaları için bu oran ortalamma %70-80 oranındayken alışveriş sitelerinde %20-30 gibi bir ortalama mevcut. Kullanıcı sadakati konusunda da yapmanız gereken en önemli şey kullanıcıya doğru ilgi beslemmesini verip daha sonra o konu dışında benzer konularda da benzer yazı veya içerik ile sitede tutabilirsiniz.

3- Düzenli ve Kendini Kanıtlamış Sitelerden Link ve Tanıtım Yazısı Almak
Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyebilirsiniz ancak google için iyi link kötü link olduğu aşikar bir konudur. Mantığı şöyle işler; iyi site buna link veriyorsa bu site iyi sitedir. Kötü site link veriyorsa kötü sitedir mantığındadır. Bu algoritma ile birlikte spam linklerin önemi daha da arttı spam linkleri wemaster toolstan tespit edip temizlemeniz siteniz açısından mantıklı olacaktır .

Ve sitenize sürekli içerik girmeyi sürdürün. Gelecek için süreklilik google için önemlidir.
 
Üst