Ponte Messina, tek başına bir geçiş çalışması olarak yaklaşık 4,5 milyar/levhaya mal olacak.

Hasan

Member
Messina Boğazı üzerindeki köprünün tek geçiş çalışması olarak yapılmasına ilişkin bedel yaklaşık 4,5 milyar avro olup, toplam tutarın yaklaşık yüzde 40’ına tekabül etmektedir. Webuild’in rekabet ve mühendislik direktörü Michele Longo, 18 Nisan’daki bir duruşmada böyle söyledi.

Kalan %60’lık kısım, Sicilya ve Calabria taraflarında karayolu ve demiryolu ağını bağlamak ve iyileştirmek için bir dizi altyapı çalışması ve ayrıca önemli sayıda arazi iyileştirme müdahaleleri ve bölgedeki risk azaltma çalışmaları hidrojeolojisi ile ilgili olduğunu açıkladı. .

Bu miktarı, sadece Alpler-Sicilya güzergahına, yani İskandinavya-Akdeniz Avrupa stratejik koridorunun İtalya kısmına tahsis edilen altyapı yatırımlarıyla, demiryolu altyapıları için şu anda yaklaşık 80 milyar avroyu bulan yatırımlarla karşılaştırırsak ve Karayolu köprüleri için yaklaşık 30 milyar avro, “Köprünün inşası için gereken miktarın (bahsedildiği gibi, yaklaşık 4,5 milyar avro) söz konusu yatırımların toplamına (yaklaşık 110 milyar avro) kıyasla ne kadar önemsiz olduğunun farkındayız” altını çizdi. .
 
Üst