Messina köprüsü, inşaatın ilk yılında 10.000 yeni iş / dosya

Hasan

Member
Messina Boğazı’na köprü projesiO ulusal ölçekte üretilen servetin yılda 2,9 milyar, yani GSYİH’nın %0,17’sine eşdeğer bir artış sağlayacağı tahmin edilmektedir.3.660 metre toplam uzunluğu ve 3.300 metre asma açıklığı ile dünyanın en uzun asma köprüsünün inşasını içermektedir. Güverte toplam 61 metre genişliğe sahip olacak ve yere yerleştirilen iki kule 399 metre yüksekliğinde olacak. Askı sistemi, iki ankraj bloğu arasında toplam uzunluğu 5320 metre olan, her biri 1,26 m çapında iki çift kablodan oluşacaktır. Boğaz’ın üzerindeki köprü hemen başlanacak bir çalışma ve bu nedenle inşaat çalışmaları önümüzdeki birkaç ay içinde başlayabilecek. Yürütme projesi onaylandıktan sonra, köprü sadece 6 yılda inşa edilecek.

İş açısından, doğrudan ve bağlantılı işe alma arasında, köprüyü inşa etmek, inşaatın ilk yılında halihazırda 10.000 yeni iş yaratmak anlamına gelirken, doğrudan ve ilgili endüstriler arasında toplamda 100.000 yeni iş olacak ve 300 şirket dahil olacak.

Messina Boğazı üzerindeki köprünün inşasına ilişkin tutarın, sadece geçiş çalışmaları için 4,5 milyar avro olması gerekiyor. Köprünün maliyeti, işlerin toplam maliyetinin yaklaşık %40’ı kadardır. Köprüye ek olarak, köprünün kendisi için işlevsel olan Sicilya ve Calabria taraflarında yaklaşık 5,3 milyar avro değerinde bağlantı çalışmaları planlanıyor. Yaklaşık 1,1 milyarlık bir toplam harcama bunun yerine köprü için işlevsel olmayan işlerin (üç Messina metro istasyonu ve Calabria’daki iş merkezi dahil) ve çevre koruma işlerinin inşasından oluşuyor.


Güverte, her yönde 3 şeritli (iki seyahat ve bir acil durum) olacak iki taşıt yolunu ve bir çift hatlı tren istasyonunu barındıracak. Köprü projesi, yılda 6 milyon aracın ve 60.000 trenin geçişini sağlayarak 5 milyon Sicilyalı’yı kıtanın geri kalanına gerçek anlamda yaklaştırıyor. Köprü tasarımı, işin Richter ölçeğine göre 7,5 büyüklüğünde bir depremle uyumlu, dünyadaki en yüksek yapısal bütünlük gereksinimlerine sahip olmasını sağlıyor.

Yürütülen çalışmalar, 300 km/sa rüzgar hızına (dönüş süresi 2000 yıldan fazla olan) kadar aerodinamik olarak dengeli bir güverte (Messina Tipi Güverte) tipinin geliştirilmesine yol açmıştır. Messina Tipi Güverte, rüzgar tünelindeki çeşitli fiziksel modeller üzerinde (İtalya, İngiltere, Kanada, Almanya ve Danimarka) en yetkili araştırma merkezlerinde ve uluslararası laboratuvarlarda Eurolink Genel Yüklenicisi ve Parson doğrulayıcısı adına bağımsız olarak incelenmiş ve test edilmiştir. . Messina için tasarlanan “yarı şeffaf” aerodinamik güverte konsepti, şu anda tüm dünyada geniş açıklıklı köprülerin yeni inşaatlarında başarıyla kullanılıyor. Köprü, 158 km/h’ye kadar olan rüzgarlar nedeniyle araç trafiğinin geçişine izin verirken, yapılan analizlerde, 150 km/h’ye kadar ve 60 km/h’ye kadar şiddetli rüzgar koşullarında 120 km/h’de demiryolu uygulanabilirliği öngörülüyor. 190 Km/saate kadar şiddetli rüzgar koşullarında.

Messina Boğazı üzerindeki köprünün yapımına ilişkin ilk uluslararası fikir yarışması 1969 yılında İtalya Bayındırlık Bakanlığı tarafından ilan edildi. Kesin çözümündeki çalışma 1992 yılında belirlendi. 2003 yılında ön proje onaylandı ve 2006 yılında Stretto di Messina Şirketi, işin nihai tasarımını, yürütülmesini ve inşasını Webuild Group’un lideri olduğu Eurolink konsorsiyumuna emanet ediyor. 20 Aralık 2010 tarihinde Eurolink, arazi üzerinde yaptığı detaylı çalışmalar ve analizler sonucunda nihai projeyi teslim etmiştir. 29 Temmuz 2011’de Stretto di Messina şirketi nihai projeyi onayladı.
 
Üst