Lorenzo Marini 2024 Venedik Sanat Bienali'nde sergileniyor

SULTAN

Mod
Global Mod
Kurucusu Lorenzo Marini TipSanat, Harfleri özgürleştirmeyi amaçlayan, grafik işaretin estetiğine ve anlamına dikkat çeken hareket, dönemin resmi sanatçıları arasında yer alıyor. Venedik Sanat Bienali 2024, Grenada Ulusal Pavyonu, Palazzo Albrizzi Capello'da. “Typeart'ın resmi olarak Venedik Bienali'nde tanınması ve sergilenmesi sadece benim için harika bir haber değil, aynı zamanda tüm iletişim sektörümüz için de harika bir haber olabilir” dedi sanatçı.


basın ofisi



Lorenzo Marini
Einstein'ın her kara deliğin merkezinde öngördüğü çekimsel tekilliği, bir kelimenin içinde yüklenen anlamdan koparak kara deliklerin entropisinde yeniden doğan alfabenin tek tek harfleri ve bunun sonucunda ortaya çıkan kütleçekimi tekilliği üzerinden yorumluyor. uzay-zamanın eğriliği farklı bir değer ve sonsuz anlamlar kazanır. “Sanatsal araştırmam hem grafik tasarım hem de görsel ve sanat yönetimi disiplinlerini içeriyor” ekledi.


Lorenzo Marini 2024 Venedik Sanat Bienali'nde sergileniyor - fotoğraf 2

basın ofisi
Bienalde sergilenen eser


Harflerin yer aldığı toplam 200×200 cm boyutunda dört panelden oluşan karışık ortam Lorenzo Marini kara deliklerin olay ufkunu geçiyoruz. Dört eserle “Karadelik” Lorenzo Marini 100 yeni tip sunuyor, hepsi dilin kapsayıcılığı ve bireyselliği adına bir tür çağdaş marka.


Her çalışma duyguları uyandırır ve soruları gündeme getirir, 2024 Venedik Bienali'nde sergilenen ve dilsel açıdan kara deliklerin kütleçekimsel çöküşünü kutlayan eserlerde olduğu gibi, yazar kendi kendine şu soruyu sordu: Söylenmeyen sözler nereye gidiyor? Peki ya tutulmayan sözler?


“Lorenzo Marini'de harflerin vahşi, boyun eğmez, ölçülemez bir performansı, yeniden keşfi, onları kural ve normların kısıtlayıcı bağlarından cesurca kurtarıyor ve özerk bir şekilde dik bir yol çiziyor. Her türlü anlam aşılır, sözdiziminin korunan sınırları ihlal edilir.” küratör Daniele Radini Tedeschi'yi yorumladı.


Lorenzo Marini'nin biyografisi


Milano, Los Angeles ve New York arasında yaşayan ve çalışan İtalyan sanatçı, Lorenzo Marini Venedik Üniversitesi'nde Mimarlık okuduktan sonra şiirini usta Emilio Vedova'nın gözetiminde geliştirdi. Mekân kavramı ve ideal görsel arayışı, resminin paradigması haline gelir. Bir sanatçı olarak ilk kez Miami'de, ardından da New York'ta halka açıldı. Hemen ardından, 2014 sonbaharında, Milano Eyaleti, yirmi yıllık çalışmasını sunduğu büyük bir antolojiyi ona ithaf etti. Milano'daki Spazio Oberdan'daki kişisel sergiler ve Art Basel Miami'deki sergilerin de eklenmesi gereken Padua ve Floransa'daki müzelerden sonra, Ekim 2016'da Milano'daki Palazzo della Permanente'de açılışını yaptı. “Tür Sanatı”Liderliğini yaptığı ve 2024 Venedik Sanat Bienali'nin resmi katılımcıları arasında yer alan bir akım.
 
Üst