Ferzan Özpetek, Brunello di Montalcino anısına 'kiremit' imzaladı

Hasan

Member
Sinema ve tiyatro yönetmeni, yazar ve senarist Ferzan Özpetek, 33. Benvenuto Brunello'nun üçüncü gününde Montalcino'ya (Siena), ünlü şarabın 2024 hasadına gönderme yapan kutlama karosu “Mavi Not”unu hediye etti. 'Çininin' açılışı, Teatro degli Astrusi'de belediye başkanı Silvio Franceschelli ve Brunello di Montalcino şarap konsorsiyumu başkanı Fabrizio Bindocci'nin huzurunda düzenlenen bir tören sırasında gerçekleşti.

Konsorsiyumun bir girişimi olan sanatçının karosu daha sonra bizzat yönetmen tarafından köyün belediye binasının duvarına ünlü şahsiyetlerin imzalarının yanına yerleştirildi.

Özpetek, çininin kendisinin yönetmen yardımcısı olmadan ve başka görevler üstlenmeden önceki dönemde Roma'da yaptığı 1982 tarihli bir tablosunu canlandırdığını anlattı. “O yıllarda üniversitede okuyordum ama babam sinematografik arzularımı onaylamadığından ve beni maddi olarak desteklemeyi bıraktığından beri meşgul oldum ve Roma'nın merkezinde bir çerçevecinin yanında çalıştım. Mozaik yazarları ve ben kendimi her zaman tutkum olan resim sanatına adadık, tebeşirle çizim teknikleri, renkli tebeşirler diyelim, birkaç yıl içinde iki yüzün üzerinde, neredeyse tamamı figürlü yapacağım. kadınların ben onları sattım, aslında çoğunu sattım, hatta bazıları filmlerime bile girdi: Cahil Periler'in ünlü, artık tarihi olan posteri bu tablolardan birinin anlatımıdır, daha yakın tarihli olan 'Tanrıça'da ise. Fortune'dan dört kişi daha ortaya çıktı.”