Ceviz Yetiştiriciliği İle Kazanmaya Başlamak

Adanali

Member
Ceviz fidanı yetiştiriciliği ülkemizde uzun süreden beri yapılan ancak profesyonel anlamda yer bulamamış bir iş fikri. Bu iş fikrini hayata geçirmeniz için birçok sebebiniz var.



Neden CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ ?
İçerik

1 Neden CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ ?
1.1 Hangi Ceviz Fidanı Seçilmeli ?
1.2 NEDEN CHANDLER CEVİZ FİDANI ?
1.3 Chandler Ceviz Fidanını Nereden Almalıyız?
Ülkemizde gerekli değeri görememesi
Ceviz üretiminin ülkemizin kendisine yetmediği ve ithalmesi
Bakım Masrafının gerçekten çok düşük olması
2-3 yıl içinde verim alınması
Cevizin katma değerinin diğer meyvelere oranla yüksek olması
Ceviz fidanı yetiştiriciliği için ülkemizde kalkınma bakanlığınca hibe ve teşvikler verilmektedir. Hatta birçok bölgede devlet kendi arazisini kullanmanız için size hibe ettiği de oluyor.



Hangi Ceviz Fidanı Seçilmeli ?
Ülkemizde yerli birçok ceviz fidanı olmasına karşın (kaman, bodur, çankırı) gibi verimliliği çok azdır. Ceviz fidanı olarak Chandler ceviz fidanı en verimli olarak bilinen ceviz fidanıdır. Dalları sağa sola uzanarak devam eder ve cevizinin içi beyaz ve büyüklüğü yeteri kadardır. Ceviz fidanı yetiştiriciliği yapacak kimselerin özellikle doğru fidanı doğru toprağa ekmesi gerekmektedir.

NEDEN CHANDLER CEVİZ FİDANI ?
Chandler ceviz fidanı yüksek verimli bir fidan olarak bilinir. Yan gözlerinin verimliliği % 95 civarındadır. Ağaçların büyümeleri yarı dik olarak sürmektedir. Cevizin iç kalitesi yerli cevizlerden kat ve kat üstün olup beyaz iç vermektedir. Son yüzyılda Amerika başta olmak üzere tüm dünya ülkelerinde yaygın olarak dikilmeye ve verim alınmaya başlanmış bir fidandır ?



Chandler Ceviz Fidanını Nereden Almalıyız?
Chandler ceviz fidanı diye satılan bir çok ceviz fidanı ülkemizde ki her üründe olduğu gibi çakma veya karakök olarak bilinen normal kara ceviz diye satılmaktadır. Ülkemizde bu işi sertifikalı ve aşılı olarak yapan çok az firma bulunmaktadır. Cevizci Baba Cevizcilik bu konuda bir misyon edinmiş olup tüm ceviz fidanlarında %100 verim garantisi ile satışa başlamış. ilk yılında yüzbinlerce fidanı sahipleri ile buluşturmuştur.

Cevizci Baba’dan alacağınız fidanlar sertifikalı aşılı ve tarafınıza faturalı olarak özel olarak poşetlenip tarafınıza gönderimi gerçekleştirilir.
 
Üst