Bruna Magi’nin anlattığı eziyetli aşk

SULTAN

Mod
Global Mod
Yazar, kahramanın kendisinde bile olayların olduğu zamana göre çok daha modern bir kadın görüyor: “Bu roman üzerinde çalışmaya devam ettiğimde bulduğum şey, bağımsız ve özgürleşmiş bir kadın olan kahramanın olağanüstü güncelliğiydi. şimdikinden farklı bir bağlamda olsa da, kendimi toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konusuyla uğraşırken buldum”. Daha önce söylediği gibi orada değil klasik gül suyu romantizmi: “Zor bir kitap, çok kadınsı ama yoğun ve açık sözlü” diye onaylıyor Magi.


Arsa


Yetmişler, Milano. Tutkuların, ideallerin, kıskançlıkların ve ihanetlerin kesiştiği bir aşk hikayesi bu. O bir gazeteci, zeki bir kadın, akıntıya karşı ve zamana ayak uyduran, hiç kimsenin, hele zamanın kolay ideolojileri tarafından çalınmasına izin vermeyen. Alışılmadık bir sanatçıdır: çekingen ve kişisel bir boyutta yaşayarak resim yapar ve Rönesans lavtaları yapar. En yaygın duygusal kurallara meydan okuyan, zamanın sosyal geleneklerini kırmaya hazır, meraklı, çılgın, hatta saçma bir ilişki. Yıllar süren kurşunla tutuşmuş bir İtalya’nın arka planında, imkansız bir aşk tüketilir, sonuçları tüm yanılsamaların düşüşüyle iç içe geçer: gençliğin masumiyeti, siyasetin ütopyaları. Çünkü gelecek, dayatmadan yazılacak bir kitaptır.

Yazar


Savona’dan Bruna Magi, gazeteci ve film eleştirmeni olarak çalıştığı Milano’da yaşıyor. Yıllar boyunca “Anna”, “Grazia”, ”Panorama” ve “Gioia” dergilerinde ve “Il Secolo XIX”, “il Giornale” ve “Libero” gazetelerinde yazdınız. Bietti tarafından yayınlanan son çalışmaları arasında hatırladığımız yazdırdığını gördüm, Basın, beyler!, İlk sayfa Ve babasına yasak.
 
Üst