Remo Croci’nin Trani’deki ilk kişisel sergisi “Mare Mosso”

SULTAN

Mod
Global Mod
İLE Tgcom24 haçlar ifade eder “büyük memnuniyet” Halk nezdinde kayda değer bir başarı yakalayan sergi için. “Trani şehrine teşekkür ediyorum, birçok kişi beni burada ağırladı – diyor -. Geçen yıldan sonra Trani’de konukseverlik gördüm, bir tatil gezisi sırasında ‘L’Ebanista’ derneğinin başkanı denizci şair Giuseppe Laurora ile tanıştım. Denizden ve şiirden bahsederken resim yapmaya başladığımı öğrendi. Ben de eserlerimi sergileme davetini kabul ettim.”

denizin aşkı – “Başka karma sergilere de katıldım ama bu benim ilk kişisel sergim” diye açıklıyor Croci – Bir gazeteci olarak pek çok hizmette anlattığım denize olan aşk duygumu resmetmek istedim”. Bu duygu solmadı: sadece ifade edilme şekli değişti. “Farklı tekniklerle resim yaparak yapıyorum. Önce otodidakt olarak tuval üzerine uyguladım, sonra spatulaya geçtim. Şimdi saç kurutma makinesi kullanıyorum” dedi. Ancak onun iki eseri, Chieti’de bir seçim kazandı. Roma Sanat Bienali 2024.

Denizle güçlü bir bağım var“, Croci’nin altını çiziyor. Ve bu aşk, resminde geleneksel olmayan bir görünüm kazanan dalgalarda ve yelkenlilerde görülebiliyor. Serginin başlığı olan “Mare Mosso”, aynı zamanda Akdeniz, hikayeleri, kaderleri, umut yolculuklarını çağrıştıran engin bir su. “İtalya’da sık sık ‘yeşil akciğerler’den söz edilir. Burada Akdeniz, kişinin mutlak özgürlük içinde hareket ettiği büyük bir ‘mavi akciğer’dir. Bununla birlikte, bazı yerlerde olmayan özgürlük”, diye bitiriyor.