Michela Murgia, sosyal medyadan taziye mesajları

SULTAN

Mod
Global Mod

“Sensiz nasıl oluruz bilmiyorum. Bize yaşamayı da ölmeyi de öğrettiniz” sözleri Luciana Littizzetto. “O son gülüşünü nurlu kadın, hep yanımda taşıyacağım” diyor. Geppi Cucciari. Ve yine: “Her zaman birlikte savaşacağız, çünkü siz her zaman orada olacaksınız ve biz kazanacağız”, diyor Pd yardımcısı İskender Zan. Mesaj “Michela, aşkım. Her şey için teşekkürler” Loredana Lipperini. “Yıldızların gecesinde bir yıldız kaybolur. Sonuna kadar özgür: Elveda Michela Murgia” Paolo Borrometi.

“Korkunç bir hastalığın korkuları ve ıstıraplarıyla kararlılık, cesaret ve gülümsemeyle yüzleşen Michela Murgia vefat etmiştir. Sevenlerine başsağlığı diliyorum”. Böylece, bir notta, Senato başkanı Ignatius LaRussa. “Hastalığı onurlu ve cesaretle karşıladı. Ailesine başsağlığı diliyorum”. Meclis Başkanı’nın bir notta yazdığı şey şu: Lorenzo Fontana.

Beş Yıldız Hareketi başkanı sosyal medya aracılığıyla “Michela Murgia sonuna kadar özgür bir sesti, hastalıkta bile bir cesaret örneğiydi. Onu seven herkese başsağlığı diliyoruz” diyor. Joseph Conte. “Müthiş, yetenekli, pervasız bir çağdaş devrimciydi. Kişisel anıların sergilenmesini kendime yasaklıyorum ve bizi dudaklarında bir gülümsemeyle bırakan bu Sardunyalı kadının yasını tutuyorum”, diye yorumluyor. Gad Lerner Twitter’dan.

Michela Murgia “İtalyan sahnesinde eşsiz bir kadındı: bir yazar, bir entelektüel, bir sanatçı, özgür bir ses, geleneklere ve ikiyüzlülüklere karşı saygısız bir bakış açısına sahip bir feminist. Açık bir yüzle provokasyonları ve meydan okumaları seven ilginç bir insan – yazıyor vekil pd Laura Boldrini uzun bir gönderide -. Michela, tuhaf ailesiyle, sevgiyle çevrili, kendi tarzında yaşadı. Radikal yaşam seçimleriyle ve ayrıca ölümüyle, zekasını ve siyasi bağlılığını gösterdi. Bunlar ve daha fazlası için her zaman minnettar olacağız.”

“Yazar Michela Murgia’nın zamansız ölümü beni üzdü: Onun ‘lanetlenmiş düşmana’ karşı savaşını takip ettim, onu destekledim, son aylarda Mihajlovic’i, Vialli’yi, Frattini veya Maroni gibi dostları ya da Michela Murgia’ya tüm hastalar için önemli bir mesaj gönderen Michela Murgia’ya, bir durumda bile olsa yaşamaya, çalışmaya, hatta tartışmaya devam etmesi için teşekkür etmek istiyorum. bu her zaman hastalıktan daha ileridir ve her zaman olduğu gibi bu vakalarda da tümörümle 11 yıldır verdiğim mücadeleyi, ameliyatları, çekilen acıları, yaşadıklarımı, korkuları düşünüyorum. bende de vardı” Böylece Bölgesel İşler Bakanı ve Lig Senatörü, Robert Calderoli. Kültür Bakanı, “Michela Murgia fikirleri için savaştı ve bunu sözleriyle ve yazarak yaptı. Sevenlerinin başı sağ olsun” diye tweet attı, Kültür Bakanı, Gennaro Sangiuliano.

Action’ın lideri, “Kamusal tartışmalarda güçlü bir sesi, yazarken yaratıcı ve özgür ve cesur bir insanı kaybediyoruz. Huzur içinde yatsın Michela Murgia”, tweet attı Charles Takvimi. “Bizi Michela Murgia’dan birçok şey ayırdı, ama şimdi onun ortadan kaybolmasının acı anı ve hastalığını hayatın doluluğu için bir kışkırtma haline getiren bir kadına saygı. Noi Moderati’nin siyasi lideri, derin siyasi ve sosyal yansımaları teşvik etmek için. Maurizio Lupi.

Sardunya Bölge Konseyi, yazarın ortadan kaybolması nedeniyle derin taziyelerini sunar. Cumhurbaşkanı, “Topraklarımız için büyük bir kayıp” dedi. michele pais, “entelektüel canlılığının demokrasiyi zenginleştirdiğinin” altını çizdi. İtalyan Solunun ulusal sekreterinin mesajı “Merhaba Michela. Seni sevdim. Her şey için teşekkürler. Dünya sana ışık olsun” mesajı Nicola FratoianniSol Yeşil İttifak’ın milletvekili.

CISL lideri Twitter’da “Sardunyalı yazar Michela Murgia’nın ortadan kaybolması herkesi üzüyor. O, toplumdaki tüm kadınların rolünü geliştirmek için her zaman inatla mücadele eden çağdaş edebiyattaki en özgür ve en etkili seslerden biriydi” diye yazıyor. Luigi Barra. “CGIL’in kadınları ve erkekleri, Michela Murgia’nın yasını tutuyor. Michela’nın ölümüyle ülkemizin en güzel seslerinden biri aramızdan ayrıldı. Sadece büyük bir yazar değil, cesaretiyle pek çok kişiye ilham veren bir kadın. CGIL genel sekreteri, temel hakları savunmaya ve toplumu dönüştürme mücadelesine olan bağlılığımız” diyor, Maurizio Landini. Landini, “Son birkaç güne kadar Ventimiglia’daki göçmenlere su vermemek de dahil olmak üzere tüm adaletsizliklere isyan ederek gösterdiği özgürlük fikri, bizim ve gelecek nesiller için bir ders olmaya devam edecek”, diye bitiriyor Landini.

“Hoşçakal Michela. Sonun yaklaştığını dünyaya duyurdun. Trastevere’de yürürken, binlerce sırrı paylaştığımız bir öğleden sonra bana söyledin. Bu dünyadan ayrılacağını söyledin. Yine de çok zor. Şimdilik ve sonsuza dek sessizliğe dalmış olduğunu düşünmek, kelimenin rahibesi olan seni” – Facebook’ta yazıyor Nichi Vendola -. Ve senin ölümünü, yani vücudunun ve gözlerinin yokluğunu, sesini, düşüncelerini ve icatlarını yitirişini tasavvur etmek çok üzücü: çünkü senin ve bizim hayatımızı güzellik ve zekayla doldurdun. . Queer devrimin en canlı, neşeli ve asi habercisi ve ne kadar kılık değiştirmiş olursa olsun faşizmin uzlaşmaz muhalifiydiniz. Benim için ve birçokları için radikal bir ilham kaynağı oldun, özgürlüğün, entelektüel özerkliğin, ahlaki netliğin bir örneği oldun. Benim için bunu kırık bir kalple söylüyorum, sen bir koruma, bir teselli, bir beslenme oldun. Sevgili Michela, uçup giden senin ve kalan bizim için ağlıyorum.”

“San Lorenzo gecesinde Michela Murgia, pırıl pırıl, cesur, tatlı, kültürlü ve mücadeleci bir kadın olarak aramızdan ayrıldı. Kitapları ve konuşmaları, onu seven ve takdir eden tüm insanlar arasında bir referans noktası olmaya devam edecek. sana ışık” Gibi Angelo BonelliGreen Europe eş sözcüsü ve Alleanza Verdi e Sinistra’nın yardımcısı.

Sosyal medyada “Michela Murgia gibi insanlar aşındırıcıdır. Çünkü tam olarak aşınırlar, güçleri etkilerler, rahat koltuk değnekleri değildirler. Bir yön, gidilecek bir yol gösterirler. Hak ve özgürlükleri anlatırlar” diye yazıyor. Richard Noury, Af Örgütü İtalya sözcüsü. “Gerçekten üzgünüz, Michela Murgia aramızdan ayrıldı. Onu öldüren kötülüğe karşı sonuna kadar savaştı ama ne yazık ki artık son yolculuğuna çıktı. Elveda Michela, seni asla unutmayacağız”: yani İtalyan Anti-Faşist Ağı Sardinyalı yazarı sosyal ağlarda selamlayın.

“Az önce mesaj atmıştık ve her şeyin bu kadar çabuk düşeceğini hayal edemezdim: büyük bir acı ve muazzam ve çok erken bir kayıp. Berrak ve asla banal olmayan düşünceni özleyeceğiz” Vladimir Luxuria. “Kanser, tedavi, inanç, hayaller, aşk, aile, geçmiş, bugün ve gelecek hakkında konuştuğunuz röportajı okurken çok duygulandım. Harika bir kadın, harika bir Sardunyalı aramızdan ayrılıyor. Paylaşmak istediğiniz her şey için teşekkürler. M5S’nin başkan yardımcısı Twitter’da “Michela, dünya sana ışık tutsun” diye yazdı. Alessandra Todde.

“Merhaba Michela, hayatının bu kadar cesur ve dolu kısa bir bölümünde bizimle birlikte olman bizim için bir onurdu. Yazın, gücün ve gülümsemen için teşekkür ederim”. Yani Twitter’da sosyal hesap Campiello Ödülü.

“Ruhun çocukları” nın vedası – Sosyal ağları işgal eden Michela Murgia’ya yönelik sevgi dalgasında, yazarın geniş ailesinin bir parçası olan ruh çocuklarının veda mesajları öne çıkıyor. Bunlar Raphael Luis, Francesco Leone, Michele Anghileri ve Alessandro Giammei. Leone, “Birbirimize sırlar anlatarak, yeni ufuklar hayal ederek, sevdiğimiz insanlarla ilgilenerek uykusuz gecelere doğru yürüyelim. Yeni hayatımıza hoş geldin. Yuvana hoşgeldin Shalafi amin”, diye yazıyor Leone.. “Ciao bella”, Giammei’nin sözleri. Murgia -yazarın kendisi bazı röportajlarda açıklamıştı- kendi ailesinde ruh soyunu deneyimlemişti, bu da çevresini diğer ebeveyn figürlerini içerecek şekilde genişletmişti: bu deneyim, onu geleneksel aile kavramını sorgulamaya, ruh annesi olmaya sevk etmişti. biyolojik değil.

Michela Murgia kırmızı bir elbiseyle dans ederken, kocası Terenzi’nin vedası – Kabarık mercan kırmızısı bir elbiseye sarınmış, başında buna uygun bir türban olan Murgia, sanki bir danstaymış gibi bir hareketle yakalandı: Bu fotoğrafla Instagram’da veda ediyor Lorenzo Terenzi2017’de başrol oynadığı bir tiyatro oyunuyla tanınan ve yönetmen olarak çalıştığı, yazarın Temmuz ayında articulo mortis’te evlendiği aktör, yönetmen, yazar ve aynı zamanda müzisyen. Düğün daha sonra Murgia’daki yeni Roma evinin bahçesinde, Accabadora’nın yazarı tarafından sosyal profillerinde paylaşılan bir tuhaf parti tarafından mühürlendi. Gönderi, yazarın arkadaşlarından ve hayranlarından taşınan yorumları ve sevgi tanıklıklarını topluyor.