Michela Murgia, bugün Roma’daki Sanatçılar Kilisesi’ndeki cenaze töreni

SULTAN

Mod
Global Mod
İLE işlevi kutlayan Don Walter Insero idiPapaz ayrıca yakın zamanda Gina Lollobrigida, Gigi Proietti, Andrea Purgatori, Maurizio Costanzo ve geçmişte Fabrizio Frizzi’nin cenaze törenlerini de yönetti. “Michela, Baba’ya doğru bir yolculukta, hiçliğe doğru değil. Michela pek çok savaşa girdi. Sizi, mahkemede, yaşadığı çetin ıstırapta gösterdiği inancın tanıklığını karşılamaya davet ediyorum. Michela hiçbir zaman korkmadı. inancına tanıklık edin,” dedi rahip.

Alkışlar, meydanlar ve tuhaf aile – Piazza del Popolo’ya vardığında tabutu çok uzun ve sıcak bir alkış karşıladı. Kilisenin önünde toplanan yaklaşık bin kişi, dışarıdan dinleyerek “Bella ciao” şarkısını söyledi. Murgia’nın tanımladığı şekliyle tüm “queer” aile cenazeye katıldı ve diğerlerinin yanı sıra Pd Elly Schlein’ın sekreteri arkadaşı Roberto Saviano, ortağı Paola Turci ile Francesca Pascale de katıldı.

Roberto Saviano’nun hatırası – Ayinin sonlarına doğru bazı arkadaşlar söz alarak Michela Murgia ile ilgili anılarını dile getirdiler. Bunlar arasında Chiara Valerio, Lella Costa ve Roberto Saviano da bulunuyor. Yazarın kendisi, “Michela, kendisini sindirmeye çalışan medyadan nefret edenlerden aldığı çok sert saldırılara rağmen, halkla ilişkilerle ilgilendi” dedi. Sonra son birkaç günün kişisel bir hatırası: “Yaşadığı acılara rağmen, muazzam bir onurla mutlu olmaktan asla vazgeçmedi. Her zaman hangi tarafta yer alacağını seçen, en azını, haklarını savunmayı seçen biri oldu. Ve bu onun için. onun için mutlu olmanın yolu buydu,” diye tamamladı Saviano.

Michela Murgia’nın annesi: “Kalbimde bir yumru hissediyorum”

Corriere della Sera’ya konuşan Michela Murgia’nın annesi Costanza Marongiu da hayatının son aylarını anlattı. “Artık hareket edemiyorum, cenazeye gitmeyeceğim.” Bayan Costanza hastalığı bir yıldan fazla bir süredir biliyordu ama ölüm onun için aniden geldi: “Önceki güne kadar gerçeği benden sakladı. Bana ‘İyileşiyorum’ dedi. Ben de buna inandım. Sonra bir hafta önce telefona cevap vermeyi bıraktı ve onun hasta olduğunu anladım. Kalbimde beni öldüren bir yumru hissediyorum”.

Son telefon görüşmesi: “Ben gidiyorum”

Perşembe günü aileye son telefon görüşmesini yapan Michela Murgia, kardeşi Cristiano ile görüştü (o ve eşi Ida Roma’daki cenaze töreninde olacak). Bayan Costanza, “Ona gideceğimi söyledi, anneme sakin olmasını ve ağlamamasını söyle” dedi, “Ağlamadım ama bu daha da kötü”.

“Çocuklar kanatlarla doğar, sonra uçup giderler”

Michela Murgia’nın annesi, onun hatalarını nasıl kabul edeceğini bilen güçlü, cesur bir kız olduğunu hatırlıyor: “Hayallerinin peşinden gitti: Doğu Ekspresi’ni istedi ve aldı, Amerika’ya gitmek istedi ve aldı. ikincil hale gelmişti: daha önce hiç yapamadığı şeyleri yapmak için acelesi vardı”. Anne ve kızı en son Eylül 2022’de yüz yüze görüşmüştü, ancak Costanza üzgün değil: “Çocuklar kanatlarla doğuyor ve sonra uçup gidiyor, hiçbir annenin onları durdurmaya hakkı yok”. Bir hafta önce konuştular: “Bana iyi olduğunu, sakin olduğunu ve hastanede ölmek yerine kendi evine taşınmayı, evde ölmeyi tercih ettiğini söyledi. Bunu bana neden anlatıyorsun?” diye sordum. Ve o: anne biliyorsun, her an olabilir. Benim için Michela gitmedi: o hala burada”.

Murgia’nın vasiyeti: kıyafetleri de tahsis etti

Leggo gazetesinde tanınan Bolonyalı avukat ve yakın arkadaşı Cathy La Torre, “Vasiyetini yapmayı seçti ve biz aylarca onun kuir ailesini korumak için çalıştık. Bunu birlikte ve her zaman alenen siyasi bir savaş olarak yaptık” dedi. . “Avukat” adıyla sosyal. “Michela bize, geleneksel olmayan ilişki biçimlerini korumanın bugün acil bir siyasi savaş ve benim açımdan da temel bir yasal savaş olduğunu gösterdi. Vasiyetini yaptı ve bir aileyi korumak için Devletin yaptığı her şeyi ayarladı. koruma değil” Ev, Michela Murgia’nın “ruh çocuklarına”, yani Raphael Luis, Francesco Leone, Riccardo Turrisi ve Alessandro Giammei’ye gitmeli. Yale Üniversitesi’nde ders veren Giammei’ye de Michela’nın yazıları gitmeli, bunların bir kısmı ölümünden sonra basılacak. Aylar önce yayınlanan bir röportajda Murgia başka ayrıntılar da eklemişti: “Gardırobumun tamamı, onu tercihlerine göre dağıtacak olan Chiara Tagliaferri’ye gidiyor. Patrizia Renzi, mücevherler ve kostüm takıları, otuz kilo birikmiş ıvır zıvır zenginliğine sahip olacak.” .