Medimex'te John Lennon'un Bob Gruen tarafından çekilen ikonik fotoğrafları

SULTAN

Mod
Global Mod
Antik sanat ile çağdaş sanat arasındaki alışılagelmiş diyalogda, New York fotoğrafçısının 60 fotoğrafı MarTa odalarında sergileniyor. Kalp, çekilen birçok çekimle temsil edilir John Lennon Ve Yoko Ono Beatles'ın dağılmasından kısa bir süre sonra New York'a gelişi arasındaki dönemde, bazılarına göre Lennon'ın 8 Aralık 1980'de Dakota Binası'ndaki dairesine dönerken Mark Chapman tarafından öldürülmesinden sadece birkaç gün önce. Bunlar, çift ile Gruen arasındaki çok yakın ilişkinin bir sonucu (“İstediğimi çekebiliyordum, sonra da iyi olan fotoğrafları seçiyorlardı” diyor. Başından beri bana bu fotoğrafı almayacaklarını söylediler.) çekimler ama onaylanmış olanlar benim olurdu ve onlarla istediğimi yapabilirdim.” Ve böylece John Lennon'un Nixon yönetimi tarafından Özgürlük Anıtı'na karşı olduğu gerekçesiyle saldırıya uğradığı sırada sembolik bir görüntüyle poz verdiğini görüyoruz. Vietnam'daki savaş, ama aynı zamanda John'un yeni doğmuş bir bebeği kucağında tutması gibi son derece özel anlar Sean ve ardından 1972'deki ünlü Madison konserinden ünlü “Walls and Bridges” çekimine kadar uzanan görüntüler. Cesare VeronicaMedimex'in sanat koordinatörü John Lennon'a odaklanan bu sergiyi seçmenin aynı zamanda güçlü bir sembolik anlamı da var; savaş rüzgarlarının her zaman yakınlarda estiği bir dönemde, pasifist mücadelesini hayatının merkezi haline getiren bir karaktere ışık tutuyor. biz. Ve Gruen, John ve Yoko'nun barış için ne kadar çok çalıştığını hatırladı. Fotoğrafçı, “Dünyanın hâlâ savaşlarla dolu olduğu bugünlerde John'un Barış ve Sevgi hakkında konuştuğunu duymak isterim” dedi.