“Gıda, çevre ve enerji temeldir, bir arada var olabilirler”

Hasan

Member
Perugia Üniversitesi Ekonomi ve Tarım Politikası profesörü Angelo Frascarelli, Modena'daki Bper'de düzenlenen “Çevreye, rekabetçiliğe ve ekonomik değerlere saygı: Emilia-Romagna ve yenilik oyunu” konferansı aşamasından


“Gıda ile çevre, gıda ile enerji, çevre ile enerji arasındaki karşıtlık mı? Bu ikilemler yanlış.” Bu, Perugia Üniversitesi Tarım Ekonomisi ve Politikası profesörü Angelo Frascarelli tarafından, Bper'de düzenlenen “Çevreye, rekabetçiliğe ve ekonomik değerlere saygı: Emilia-Romagna ve yenilik oyunu” konferansı aşamasında açıklandı. Modena, uzmanların İtalyan ve küresel ekonomi için çok önemli bir sektörde sürdürülebilirliği tartışmak üzere bir araya geldiği yer.

Frascarelli, “Tüketiciler, vatandaşlar ve gezegenin gıdaya, çevreye ve enerjiye ihtiyacı var” diye devam etti ve şöyle ekledi: “Tarımın bu üç işlevi bir arada var olmalı ve üçü de vazgeçilmezdir, ayrıca gelir fırsatları da. Tarımsal işletmelerin geleceğinin üçlüsü; gıda, çevre ve enerjinin ortak, sinerjik ve verimli üretiminde yatmaktadır” diye sözlerini tamamladı.
 
Üst