Gianni Minà, Alì, De Niro, Marquez ve Sergio Leone ile fotoğraf

SULTAN

Mod
Global Mod
Fotoğrafın hikayesi – 1982’de Roma’da bir gündü, Muhammed Ali İtalya’daydı, “onu Blitz’e getirdik” dedi Minà – Bir gün Muhammed’i Hilton otelinden alıp öğle yemeğine götürmek için evden çıktım ve o anda Robert De Niro o sırada Roma’daydı ve insanlarla herhangi bir şekilde toplanmaktan veya temas kurmaktan kaçınmak istiyordu. Ona Muhammed Ali ile öğle yemeğine gideceğimi söyledim ve o cevap verdi: ‘Muhammed Ali ve ben davetiyeler mi?!’ sonra ona ‘Tamam sen de gel’ diyorum.Bir dakika bile geçmeden telefon çalıyor, açıyorum karşı taraftan ‘Ama o zaman sen na oğlusun… Ama nasıl? Bob’la konuşmam gerek, işte, Ali ve seninle yemeğe çıkması gerektiğini söylüyor. Beni bana götürmez misiniz?’ Sergio Leone’ydi… Ona dedim ki: ‘Sen gel. biz de Checco er Carrettiere’e gidelim.

“Yine çocuktuk” – Minà o özel günün hikayesini şöyle sürdürüyor: “Nihayet evden çıkmaya hazırdım ama telefon tekrar çaldı ve açıp açmamakta kararsız kaldım. Sonunda açtım ve karşı taraftan bir ses ‘Şimdi’ dedi. oğlu olduğumu söyleyeceksin… Geleceğin Nobel Edebiyat Ödülü’nü alacak olan Gabriel Garcia Marquez’di… çünkü seni aramadım.Ama sen de; Muhammed Ali ile öğle yemeğine mi gidiyorsun ve sen de “söyle bana? Bu hayatımın rüyası.” Ve beş kişilik masa.Yarım saat sonra hepimiz bir araya geldik ve bütün akşamı Muhammed’e kariyeri ve maçları hakkında sorular sorarak geçirdik.Bize her şeyi anlattı.Ben, De Niro, Marquez ve Sergio Leone dinledik: hepimiz yeniden çocuktuk Unutulmaz bir gündü… Öğle yemeğinden sonra bizi yirminci yüzyıl kültür tarihinin bir parçası haline gelen fotoğrafın çekildiği bir duvarın önüne dizdiler.”

Bir grup arkadaş – “Bu fotoğraf bir gazeteci olarak işimi haklı çıkarıyor – Minà Instagram’da yazdı. Bunun gibi bir çete gerçekten tekrarlanamaz ve şimdi bile bu arkadaşları bir akşam Roma’da bir araya getirmenin nasıl mümkün olduğunu anlayamıyorum”. “Hepsi harika, eşsiz mesleğim sayesinde edinilen deneyimlerdir”.

İkonik boksörden geleceğin Nobel Edebiyat Ödülü’ne – Bu çekimde, Minà’nın neredeyse inanamayarak söylediği gibi, gerçekten de 20. yüzyıl tarihinden bir parça var. “Muhammed Ali, bir boksör, ama her şeyden önce bir yaşam mücadelesi. Onunla birlikte, sinemaya mümkün olan tüm hayal gücünü veren vizyoner Sergio Leone, uzun yıllardır sinematografi dünyasının en prestijli oyuncusu olarak anılan Robert De Niro. sanat ve hatta bu dünyadan ayrılmadan önce bize 20. yüzyıl edebiyatının en büyüleyici sayfalarını veren Kolombiyalı Nobel ödüllü yazar Gabriel García Marquez”.