E-devlette üzerime tapu görünüyor ne yapmalıyım ?

Selin

New member
**E-Devlette Üzerime Tapu Görünüyor, Ne Yapmalıyım? Bir Hikaye Anlatımıyla Çözüm Arayışı!**

Merhaba arkadaşlar! Bugün size başımdan geçen, ama aynı zamanda hepimizin karşılaşabileceği bir durumu anlatacağım. E-devlet üzerinden tapu kaydımı kontrol ettiğimde, hiç de beklemediğim bir şeyle karşılaştım. Tapu kaydımda, **üzerime ait olmayan** bir taşınmaz vardı. Şaşkınlık içinde ne yapacağımı bilemedim ve çözüm arayışımda biraz macera yaşadım. Hadi, siz de benimle bu yolculuğa çıkın ve bakalım başıma neler geldi!

---

**Başlangıç: Şaşkınlık ve İlk Tepkiler – Erkeğin Çözüm Odaklı Yaklaşımı**

Bütün olay, bir sabah kahvemi içerken E-devlet üzerinden tapu kaydımı kontrol etmemle başladı. Klasik bir kontrol, herkesin yaptığı gibi. Ama birden ne göreyim? Üzerimde olmayan, hiç alıp satmadığım bir taşınmazın tapu kaydı! Şok oldum. Ne yapmalıyım? Kimseye haber vermeden hemen harekete geçmeye karar verdim.

Erkeklerin genellikle çözüm odaklı ve stratejik hareket ettiğini biliyordum. O yüzden hemen düşündüm: "Bu kadar da olur mu, bir hata olmalı!" Hızla E-devlet’i tekrar kontrol ettim, belgeyi inceledim. Tüm bilgileri doğru şekilde kaydetmiş olduğumu görmeme rağmen, üzerime tapu kaydının görünmesi bana ciddi bir problem gibi geliyordu. Hemen telefonumu aldım ve ilgili tapu müdürlüğünü aramaya karar verdim.

Telefonu açan görevli, benimle çok nazik ve sakin bir şekilde konuştu. Ama içinde bulunduğum durumu anlamama yardımcı olmak için bana biraz zaman tanıdı. “Bunu çözmek için önce bir dilekçe yazmalısınız,” dedi. Evet, belki biraz daha hızlı bir çözüm bekliyordum ama yapılacak tek şeyin bu olduğunu öğrendim.

---

**Kadının Empatik Yaklaşımı: Hızla Durumu Anlayarak İleri Adım Atmak**

O sırada, kadın arkadaşım Zeynep ile konuştum. Zeynep, işin içine empatik bir yaklaşım getirebilen, insanları anlamaya çalışan biri. Durumu hemen ona anlattım. Kadınların, genellikle duygusal ve ilişkisel çözüm bulma eğiliminde olduklarını hep fark etmişimdir. Zeynep, durumu hemen benim açımdan değerlendirerek bana şöyle dedi:

“Gerçekten zor bir durum ya! Ama önce panik yapma. Tabii ki senin yapman gereken ilk şey, bu tapu kaydının neden orada olduğunu araştırmak. Öncelikle hemen o tapu kaydındaki kişinin iletişim bilgilerini bulmalı ve onlarla iletişime geçmelisin. Belki de bir yanlışlık yapılmış olabilir.”

Zeynep’in yaklaşımı bana çok mantıklı geldi. Kendisiyle empatik bir şekilde konuşarak durumu daha iyi anlamaya başladım. O, her zaman ilişkileri ön planda tutar ve her zaman çözüm ararken, başkalarının hislerine saygı gösterir. Benim için de önemli olan şey, çözüm bulmakla birlikte, sürecin nasıl işleyeceğini anlamaktı.

---

**İlk Adım: Dilekçe ve İletişim – Erkeklerin Hızlı ve Stratejik Hamlesi**

Şimdi, bir dilekçe yazıp başvuru yapmam gerektiği bilgisi beni biraz da olsa rahatlatmıştı. Tam olarak ne yazmam gerektiğini araştırırken, tekrar E-devlet üzerinden işlem yapmaya devam ettim. Erkeğin çözüm odaklı yaklaşımına uygun olarak, adımları sırasıyla takip etmeye karar verdim.

İlk olarak, tapu kaydının yanlış olduğunu düşündüğüm bölümü belirledim ve dilekçeyi yazmaya başladım. Dilekçede, hatalı kaydın üzerinde olmayan bir taşınmaza ait olduğu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiği belirtildi. Bu süreçte, çok da fazla duygusal bir tepki vermedim. Daha çok işin çözümü üzerine yoğunlaştım.

Dilekçemi hazırladıktan sonra, en yakın Tapu Müdürlüğü’ne gittim ve başvuru yaptım. Her şey bu kadar kolay olmamıştı aslında. Kadınların empatik yaklaşımından farklı olarak, benim bu durumu çözme biçimim daha çok stratejik ve netti.

---

**Zeynep’le Yeniden Konuşma: İletişim ve İlişkisel Çözüm**

Zeynep, bana çözüm odaklı bir yaklaşım önerdiğinde, bu tavsiyeyi doğruladım. Onun empatik bakış açısı sayesinde, kendimi daha güçlü hissettim. Zeynep’in dediği gibi, “Biraz daha sabırlı olmalısın. Tapu Müdürlüğü’ne başvurman iyi olmuş, ama her şeyin çözülmesi zaman alabilir.”

Bu görüşmenin ardından, Zeynep’le birlikte bu süreçte neler yaşadığımızı tekrar konuştuk. O, her zaman insanları anlama, sürecin insani yönüne dikkat etme eğilimindeydi. Bu da, bana gerçekten yardımcı oldu. Çünkü çözüm odaklı olmanın yanı sıra, biraz sabır ve ilişki kurma açısından bakmak da önemliydi.

---

**Sonuç: Tapu Kaydının Düzeltilmesi ve Sonrası**

Bir hafta kadar sonra, Tapu Müdürlüğü’nden gelen yanıtı aldım. Hata, gerçekten bir sistemsel karışıklıktan kaynaklanıyordu ve çok hızlı bir şekilde tapu kaydım düzeltildi. Hem Zeynep’in empatik yaklaşımı, hem de benim çözüm odaklı stratejimle, sonunda sorunu halletmiş olduk.

Hikayemize bakacak olursak, bu tür sorunlarla karşılaştığınızda farklı bakış açıları ve stratejiler uygulamak önemli. Erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımları, durumu hızlıca düzeltme noktasında etkili olabilirken, kadınların empatik bakış açıları, süreci daha insan odaklı hale getiriyor.

Hepimiz bir şekilde bu tip zorluklarla karşılaşabiliriz. Siz de benzer bir durumda kaldığınızda nasıl hareket ettiniz? Yorumlarınızı bekliyorum!