Caffè Moak, 2023'te 25 milyon ciro (+%36,82)

Hasan

Member
Moak Kahvesi1967'de Modica'da kurulan bir kahve şirketi, Olumlu büyüme trendi devam ediyor ve 2023 yılını bir önceki yıla göre %36,82 artışla 25 milyon Euro ciroyla kapatıyor. Ürün ve hizmet kalitesine gösterilen özen, üretim, lojistik, pazarlama ve iletişim yatırımları ile tek menşeli olmak üzere farklı karışım türlerini içeren ürün portföyünün genişletilmesiyle ulaşılan bir hedef. ikonik mağazacılık.

Şirket, dünyadaki en sarhoş içeceklerden biri olan kahve geleneğini sevgi ve özveriyle aktarmayı başaran Giovanni Spadola'nın becerikliliğinden doğmuştur. Yetmişli yıllarda Sicilya'daki Modica'daki küçük bir laboratuvarda başlayan bir tutku hikayesi; burada temel hedef her zaman yüksek kaliteli hammaddeyi garanti etmek ve doğrudan Güney Amerika, Hindistan ve Afrika'dan gelen en iyi çekirdekleri seçmek olmuştur. .

Doksanlı yılların ortalarında, ikinci Spadola nesli şirkete girdi; en büyük oğul ve şu anda grubun CEO'su olan Alessandro, şu anda Pazarlama ve İletişim Direktörü olan Annalisa ile birlikte, şirketin İtalya topraklarında önemli bir genişlemeye ve dış pazarlara ulaşmaya öncülük etmesini sağladı. Entegre bir ERP (SAP) teknolojik sisteminin tanıtılmasından başlayarak, verilerin kontrolünü ve istikrarını garanti altına almak, ardından becerilerin eğitimine geçmek ve böylece iş modellerini tanımlamaya varmak için organizasyon yapılarını değiştirmeyi amaçlayan çeşitli yatırımlarla işaretlenmiş bir gelişme. Piyasadaki birçok değişikliği destekleyebilecek kapasitede.

Ulusal düzeyde, 2022 yılında Mokafè (Alba) ve Caffè Circi'nin (Roma) satın alınması, şirketin Piedmont ve Lazio pazarlarında yaygın bir güçlenmesine yol açtı: yalnızca ciro ve hacim açısından değil, aynı zamanda görünürlük açısından da Moak markası, Circi satış kanalları üzerinden dağıtımı nedeniyle. Markanın dış pazarlarda, özellikle Birleşik Arap Emirlikleri'nde sağlamlaştırılması için Dubai'de bir NewCo kuruldu: Caffè Moak Trading Llc, ancak üretim faaliyetini Modica'da tek bir lojistik lokasyonunda yoğunlaştırma arzusuyla , idari ve kontrol fonksiyonları.

Bugün Moak, Marsalì, Circi ve Mokafè olmak üzere dört markasıyla dünya çapında 50'den fazla ülkeye ihracat yapan şirketin yurt dışında Almanya, Yunanistan, Malta ve Amerika Birleşik Devletleri'nde 4 ofisi bulunmaktadır. Özellikle ho.re.ca'ya odaklanıldı. sektöründe faaliyet gösteren Caffè Moak Spa, 20 yılı aşkın bir süredir hammaddeden son ürüne kadar kaliteyi analiz eden ve böylece tüm üretim ve kaliteyi iyileştiren dahili kimya laboratuvarı tarafından dikkatle kontrol edilen, günde 60 ton üretim kapasitesine sahiptir. süreçler. Kahve, deneyim ve özen gerektiren bir fincanın içine yerleştirilmiş bir sanattır: Şirket bu şekilde yalnızca ürüne değil, aynı zamanda profesyonel eğitime de günlük olarak yatırım yapıyor, Modica genel merkezinde ve çeşitli sınıflarda özel kurslar düzenliyor. İtalya genelinde ve yurt dışında.