Brandon Sadece Yarış Arabasını Sürmek İstiyor

Hasan

Member
WOODFORD, Va. — “Aslında mide bulantısı yaşamanızı engelleyen şey, sadece bunu yapmaya kendinizi çok kaptırmanız,” dedi Brandon Brown, ağzıma kusmaktan zar zor kaçındığımı fark ettikten sonra kendi adına konuşarak. maske.

Virginia’nın merkezindeki Interstate 95’in sadece birkaç metre doğusundaki Dominion Raceway’deki oval pistte üçüncü döngümüzdeydik. Birkaç yumuşak döngüden sonra, Bay Brown bizi kısa, eğimli bir pistte yönlendirdi – sonra gaz pedalını gümüş renkli Chevrolet tempolu arabaya yerleştirdi ve saatte 70 mil hızla keskin bir sola yöneldi.

Normalde çok daha hızlı gider, yaklaşık 200 m’ye kadar. P. H. , dedi dönüşler arasında. İşin püf noktası, “çok fazla kontrolü elinde tutmak ve mümkün olduğu kadar yumuşak kalmak, böylece mümkün olduğunca hızlı sürebilirsin” dedi. “Aptallık etmeye ve başka şeyler düşünmeye başlarsan birçok günü mahvedebilirsin. ”

Bay Brown, 28 yaşında sırım gibi ve yoğun, bu konu hakkında sonsuza kadar konuşabilirdi ve tercihen başka hiçbir şey konuşmazdı. 20 yıl önce bir go-karta bindiğinden beri yarışmanın hayalini kuruyor ve sporun inceliklerini uzun uzadıya seve seve anlatacak. Ancak kendini birdenbire her normal Amerikalının en kötü kabusunun içine düştüğünü bulduğundan beri uykusu kaçıyor: bu ülkenin düşmanca ve bölünmüş siyasetinde merkezi bir karakter haline gelmek.

Brandon Brown, gördüğünüz gibi, orijinal Brandon, Biden karşıtı mitingdeki “Let’s Go Brandon!”

2 Ekim’de, Talladega, Ala’daki Talladega Superspeedway’de, 113 Xfinity Serisi yarışmasından sonra ilk NASCAR zaferine koşarken hayatındaki en büyük heyecanı yaşadı. Yüzü ter içinde, kendinden geçmiş bir Bay Brown, yarış sonrası röportaj için bir NBC Sports Network kamerasının önünde durarak, “Bu bir rüya gerçek oldu! Vay! Talladega! Baba, başardık!”

Röportaj devam ederken, tribünlerdeki birkaç kişi, yayında açıkça duyulabilen dört harfli bir küfürden önce Başkan Biden’ın adını ritmik bir şekilde söylemeye başladı.

Muhabir mesajda kalmaya ve söylenenleri örtbas etmeye çalışarak araya girdi: “Duyabileceğiniz gibi, kalabalığın tezahüratları – ‘Gidelim Brandon!'”

O an, nesnel olarak oldukça komikti; aynı zamanda, sağdaki bazılarına göre haber medyasının onların görüşlerini görmezden gelme biçiminin bir simgesiydi.

Bu ilahiyle birlikte bir slogan doğdu. Kısa bir süre sonra, ülke genelinde “Hadi gidelim, Brandon” bayrakları ve bahçe levhaları ortaya çıktı. Floridalı bir kongre üyesi Meclis katında “Hadi gidelim Brandon” dedi ve Florida Valisi Ron DeSantis “Brandon yönetimine” atıfta bulundu. ”

Bay Brown galibiyetinin tadını çıkarırken kalabalığı dinlemiyordu. Neredeyse sadece NASCAR hakkında tweet atmak için kullandığı ve ara sıra hafif şakalar yaptığı Twitter’ı yaklaşık 30.000 takipçisi için kontrol ettiğinde bir meme haline geldiğini ilk fark etti.

Biraz komik olduğunu düşündü ve birkaç gün sonra şu cümleyi tweetledi, ardından “*politik değil… sadece kendimi hissediyorum. O hafta sonra başka bir replik denedi: “Dışarıdaki tüm Brandon’lara, Rica ederim! bize gidelim. ”

Ancak Amerikan sağının ateşli sloganı, kolayca üzerinizden atabileceğiniz bir şey değil. Şimdi Bay Brown kendini mesleğine yönelik bir tehditle karşı karşıya buluyor: O, kurumsal sponsorlara dayanan bir sporda patlamanın eşiğinde olan bir atlet, bölücü partizanlığın kokusundan daha azını sevmeyen bir grup.

Bay Brown, sürüşümüzün ardından, “Bizim bütün navigasyonumuz, herkese hitap etmek istiyorsunuz, çünkü sonuçta, herkes bir tüketici,” dedi. “Siyasete karışmak için sıfır arzum var. ”

Ekibinin bir sözcüsü aracılığıyla bana ulaşmıştı çünkü fırtınayı beklemenin bir işe yaramadığını fark etmişti. Ancak adı yeni bir anlam kazandıkça, bu konudaki sessizliği siyasi bir açıklama gibi görünüyordu. Ve bugünlerde çoğu sporcu için – ve diğerleri için – siyaset, para kazanma yeteneğiniz için tehlikeli olabilir.

Sn. Woodbridge, Va.’da büyüyen ve Conway, SC’deki Coastal Carolina Üniversitesi’nden mezun olan Brown, ne ünlü bir yarış ailesinin parçası ne de iyi finanse edilen bir ekip tarafından kiralanan bir yıldız sürücüsü olduğu için NASCAR pistinde olağandışıdır. onun ham yeteneği. Hızlı gitmeyi seven bir saplantılı ve liseden beri yarış kariyerini babasıyla birlikte inşa ediyor.

Pazarlama okuyan bir üniversite öğrencisiyken (lisans hobileri: “arabamda çalışmak ve arabamı temizlemek”) yılda yaklaşık bir düzine yarışa katıldı ve o ve ekibi Brandonbilt Motorsports, 2019’dan başlayarak tam gaz gitti. 2021’de, NASCAR’ın Xfinity Serisinde 33 yarışta yarıştı. Artık Brandonbilt Motorsports’un pazarlama direktörü ve şoförü.

Yaz boyunca bir kariyer krizine girdi. Birkaç saygın bitirişi olmasına rağmen, devam etmek için yeterli sponsorluk parası çekmiyordu. Bir inşaat işi yürüten ve 14 kişilik Brandonbilt ekibinin sigortalanmasına yardımcı olan babası, ona fişi çekme zamanının geldiğini söyledi.

Twitter’da Chevrolet Camaro’sunun önünde dururken kaputunun üzerine dev bir Satılık işaretiyle dururken kendisi için kullanılmış araba satıcısı tarzı bir sunum yaptığını gösteren bir video yayınlayarak yanıt verdi.

“Anlaşmayı sana getiriyorum!” diye bağırdı. “Arka tarafıma sponsor olabilirsin!”

Mucizevi bir şekilde işe yaradı. Larry’s Lemonade ve Trade the Chain adlı bir kripto para şirketi sponsor olarak imza attı. Bay Brown zafer için yarışırken Talladega’daki arabasında logoları vardı.

“Benimle birlikte olan tüm sponsorlarıma teşekkür ettiğimden emin olmalıyım” dedi. “Ayrıca adlarının ilgi odağı olduğundan emin olmak istiyorsunuz. ”

Büyük bir zafer daha fazla sponsor çekmeliydi. Bunun yerine Talladega’dan çıkan şey “Hadi gidelim Brandon!”

Meslektaşım, köşe yazarı, eğitimli bir dilbilimci olan John McWhorter, yakın tarihli bir makalesinde, bu popüler ifadenin, Güney Afrika’da hlonipha olarak bilinen, zararsız bir kelimenin veya tümcenin bir kelime yerine geçtiği, örtmeceli bir dil pratiğinin bir Amerikan örneği olduğunu belirtti. hakaret edebilecek söz. “Gidelim Brandon!” Bay McWhorter, ayrıca Cumhuriyetçiler için “grup içi selamlama” işlevi gördüğünü yazdı.

Bu Bay Brown’a pek iyi oturmamış gibi görünüyordu. “Bunun sadece bir küfürün yerine geçmesini istemiyorum,” dedi. Sonra pozisyonunu yeniden gözden geçirdi: “Yani, eğer daha kibar hale getiriyorsa, o zaman, Tanrı aşkına, sanırım, devam edin,” dedi.

Sorununun bir kısmı, NASCAR’ın gezindiği şeyin bir mikro kozmosuyla karşı karşıya kalmasıdır. Roy Furchgott, geçenlerde The New York Times’a yazmıştı: Araba yarışları derneğinin “zorluğu, eski izleyicilerin değer verdiği bazı şeylerden uzaklaşmaya çalışsa da, eski bir izleyiciyi yabancılaştırmadan yeni bir izleyici kitlesine hitap etmektir”. NASCAR, daha genç ve daha çeşitli yeni nesil hayranlara hitap etmeye ve muhafazakar beyaz Güney’in kültürel merkezi olarak kalmaya çalışıyor. Bay Brown’ın zaferinin erken saatlerinde, bir grup yarış taraftarı, yarış pistinin dışında Konfederasyon bayraklarıyla konvoy yaptı, NASCAR’ın etkinliklerinden Konfederasyon bayraklarını yasaklamasına yönelik bu tür dördüncü protesto.

Bay Brown, “Bütün bu Talladega yarışı galibiyetinin bir kutlama olması gerekiyordu ve daha sonra yükselmek için kullanabileceğim bir şey olması gerekiyordu ve gerçekten bundan yararlanmak istedim” dedi. “Ama bu meme viral hale geldiğinde, daha çok sessiz kalmak zorunda kaldım çünkü herkes bunun siyasi tarafa geçmesini istedi. Ben yarış tarafıyla ilgiliyim. ”

Turumuzdan önce yarış hakkında konuştuk ve Bay Brown temelleri açıklarken hareketli ve yoğundu: Xfinity Serisinin ikinci lig beyzbolunun en yüksek basamağı olan AAA’ya nasıl benzediğini ve gaz tasarrufunun neden önemli olduğunu (kaybedersiniz) zaman yakıt ikmali). Arabayla gittikten sonra Dominion Raceway’in yanındaki piknik masasına oturduk. Midem bulanmaya başladı ve ona siyaset hakkında sorular sormaya başladım.

Bay Brown dikkatle konuştuğundan emin olmak için benden uzağa, piste baktı. O bir Cumhuriyetçi, dedi. Seçim Günü’nde oy kullanmayı garanti ediyor ve başkalarını da oy kullanmaya teşvik etmek istiyor, ancak kime oy verdiğini söylememeyi tercih ediyor.

Ve Joe Biden’a küfretmemiz gerektiğini mi düşündü?

“Sorun şu ki, politika hakkında gerçekten doğru bir fikir oluşturacak kadar bilgim yok, bu yüzden gerçekten yarışa odaklanıyorum” dedi.

Ayrıca “Let’s Go Brandon”ı nasıl olumluya çevireceğini düşünmeye çalıştığını söyledi.

“Adımı kullanacaklarsa, bunun verimli olmasını isterim” dedi.

Bu iyimser bakış açısının özü konusunda onu biraz zorladım ve Bay Brown, çalışma alanında bariz bir hayal kırıklığı olan artan gaz fiyatlarını gündeme getirdi.

“Enflasyon bir bütün olarak bizim için büyük bir şey çünkü demek istediğim, enflasyon herkesi etkiliyor” dedi. “Nerede oy verdiğiniz önemli değil, bilirsiniz, hangi yoldan baktığınız veya inançlarınızın ne olduğu önemlidir. Bakkallar yükselir. Yakıt yükselir. Ve bu yüzden hayal kırıklıklarını herkesle paylaştığım şeyler. Yani adımı kullanacaklarsa ve sanırım ortak hayal kırıklıklarımız var, değil mi?”

Ve bu Pazartesi Newsweek’te görünecek, kendisini açıklamaya çalıştığı ve dernek tarafından “iptal edilme” korkusunu anlattığı bir köşe yazısı yazdı. Ayrıca yeni bir slogan öneriyor: “Hadi Amerika!”

Genelde oldukça çatışmacı bir görüşmeciyimdir ve garip sorular sormaktan zevk alırım. Bay Brown, neredeyse öğle yemeğimi kaybetmek üzereyken arabada bana “Her dakikasını seviyorum” dediğinde, bunu anlayabildim.

Bir gazete muhabiri tarafından röportaj yapma ritüeline boyun eğmiş görünüyordu ve sanırım bir süre daha benimle orada oturup, gerçekten hiç düşünmediği konularda gezinirdi.

Hiç o kadar ileri gitmedik. Sadece adil görünmüyordu. Yarış arabası sürücülerinin, aktörlerinin ve müzisyenlerinin benim gibi insanlar tarafından azarlanmamasına izin veren bir ülkede yaşamayı tercih ederim diye düşündüm ve hızlı bir çıkış yaptım.