“Alan Ford” 650 sayısını kutluyor ama perde onun üzerine kapanmak üzere

SULTAN

Mod
Global Mod
“Alan Ford” 60’ların sonunda Bunker tarafından tasarımcıyla birlikte yaratıldı. Magnus (Roberto Raviola), serinin çeşitli karakterlerini karakterize etmenin yanı sıra, onu ilk 75 sayı için tasarlayarak başarısına katkıda bulundu. Sonra geldiler Paolo Piffarrio ve diğerlerinin yanı sıra 1986’dan bugüne bu konuyla ilgilenen Dario Perucca.

İlk kez 1969’da piyasaya sürülenKorna editoryalİtalya’ya süper kahramanlar getirme erdemine sahip ilk Bunker yayınevi hayret Ve Reklam“Alan Ford”, sosyal hiciv ile aksiyonu, grotesk özellikleri ve casus hikayelerini harmanlayabilen tarifi sayesinde zaman içinde kendine yer edindi. Number One, Bob Rock, Count Oliver ve Caryatid gibi ikonik karakterlere sahip Alan Ford ve TNT Group’unki, ilk zorluklardan sonra çizgi romanlarımızın temel taşı haline geldi ve 50 yıllık tarihin ötesine geçmeyi başardı. Ayrıca Bunker tarafından icat edilen bazı suçlular da unutulmaz. Superciuk, Gommaflex, Arsenico Lupòn ve Baron Wurdalak.

Şimdi, bittikten sonra 650 senaryo üzerinde yazılmış 80 bin sayfaGörünen o ki Max Bunker buna bir son vermeye karar vermiş. Elbette kriz gibi göründüğü için değil (“Çok abonemiz var-diyor-o, daha önce de çok sattık, şimdi de çok satıyoruz”). Belki hep aynı yolları izlemekten yorulduğu ve yeni heyecanlar arayışı içinde olduğu için, belki de başından sonuna kadar bütün sayılarını yazdığı tek yaratığını kıskandığı için: 84 yaşında nasıl karar vermeyi tercih ediyor? başkasının eline vermek yerine bitirmek. Her durumda Max Bunker’ın emekli olmaya niyeti yok; en ünlü yaratığının halefi üzerinde çalıştığını zaten duyurdu. Bunker, “Alan Ford’un yerini alacak yeni bir kadın karakter üzerinde çalışıyorum” diyor. Petra. En azından ben de yeni bir şey yapıyorum!”.