“2024'te yeni ürünlerle büyüme işaretleri için”

Hasan

Member
Valpharma, San Marino'daki ilk ilaç şirketiydi ve bugün bu, ihracata odaklanan ve net fikirleri olan bir başkanın önderlik ettiği somut bir gerçekliktir. Alessia Valducci. Şirket, Rimini'deki Cerasolo'dan yoluna devam etti ve bugün kendi başına bir ilaç bölgesi yarattı. “2024 yılı için işaretler olumlu ve büyüme yönünde, 2023 ciromuz ise 2022 yılı ciromuz olan 70 milyon euro ile aynı çizgide”“, diye açıklıyor Salute Valducci Adnkronos'a. Ancak zorluk “müşterilerimiz için paketleme hattı olacak, üretimden paketlemeye kadar 'tam hizmet' paketi sunacağız”. Ardından yeni 'Sağlık Merkezi'ne taşınma olacak. “Her yıl cesaretle değer katıyoruz” diye devam eden başkan ve 2024'ün anahtar kelimesi “insana ve kendine saygıdır”. Valpharma Grubu üç şirketten oluşmaktadır: Valpharma Spa, Valpharma International Spa ve Erba Vita Spa. İlaçtan nutrasötiklere (takviyelerden), tıbbi cihaz ve hizmetlere kadar 70 ülkede ve 5 kıtada faaliyet gösteren şirketler.

2024'ün bir diğer yeniliği ise Çin'dir; üretimin büyük bir kısmının Doğu'dan İtalya'ya doğru ters yönde seyretmesi nedeniyle sektöre kıyasla trend tersine dönmüştür.. “Çin pazarı için bir kas gevşetici üretecektik” diyor, bu uzun ve karmaşık bir yolculuktu. İlaç sektöründe olmasak da zaten nutrasötik pazarında mevcuttuk”. Alessia'nın babası Roberto Valducci tarafından kurulan şirketin ilk müşterisinin 1977 yılında Güney Afrika olması göz önüne alındığında, Valpharma'nın DNA'sında yabancı ülkelerle köprüler kurmak var. Kıdemli Valducci, kimyager uzmanından ilk farmasötik şirketin kurucusuna kadar bir öncüydü. San Marino'da sanayi. Başkan, “ABD'de ofislerimizi açtık ve yakında nutrasötiklerin çevrimiçi satışına başlayacağız. Konumumuzu güçlendirmek ve iki büyük müşterimizle tanışmak için Japonya'ya gideceğim” diye ekliyor.

2022 yılında toplam cirosu Valfarma Grubu 70 milyon Euro'nun üzerindeydi (2021'de 67,7 milyon Euro'ya göre %3,4 artışla). FAVÖK 6,9 milyon avroya tekabül ederken, vergi sonrası kâr ise 1,2 milyon avro. Ulusal topraklarda çalışan 45 temsilciye ek olarak 3 fabrikada 430'dan fazla çalışan bulunmaktadır. Grubun üretimi her yıl üretilen yaklaşık 2 milyar tablettir. Valpharma, değiştirilmiş ve kontrollü salım ürünlerinin geliştirilmesinde uzmanlaşmış bir ilaç şirketidir. Üretir: antihipertansif, antireflü, steroidal olmayan antiinflamatuarlar, kabızlık önleyici, antidiyabetikler, antiagreganlar, hipno-indükleyiciler.

“1950'lerde Milano'ya çalışmaya gitme cesaretini gösteren Romagnalı bir adamın kızıyım. Daha sonra kendi işini kurmaya karar verdi ve doktor olan annemin yardımıyla kendi şirketini açtı. Milano'da geciktirici ilaçlar üreten bir Amerikan şirketinde çalışıyordu”, diye anımsıyor kızı, 85 yaşında vefat eden babasından söz ederken. Erba Vita'nın satın alınması için baskı yapan da oydu: “Gerçekten mutlu değildim, göz önüne alındığında Zaten üç şirketi takip ediyordum ama babam bu gerçekliğe aşık olmuştu ve buna çok inanmıştı”, diye ekliyor Valducci. Aile, San Patrignano gibi çok önemli bir gerçeklikten sadece birkaç adım ötede sıfırdan bir eczacılık bölgesi yarattı.

2017 yılında Erba Vita'nın satın alınması. Alessia Valducci'nin altını çiziyor: “Nütrasötik sektörünün büyüleyici bir dünya olduğunu ve kayıt almanın yıllar sürdüğü ilaç sektöründen çok daha hızlı zamanlara sahip olduğunu. Ama aynı zamanda moda ve anlarla da yaşıyor. Örneğin menopoza odaklanıyoruz ve Doğal ürünlerimizle insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Aynı şey büyük başarı elde eden melatonin için de geçerli.”

İtalya Gıda Birliği bünyesinde sektörü İtalya'da temsil eden Integratori & Salute derneğine göre ülkemizde gıda takviyeleri tüketimi 2013'te satılan 125 milyon paketten 2023'te satış hacminin yaklaşık %60'ı oranında artarak 200 milyona çıktı. satış.

Valpharma'nın arkasında ve içindeBaşkan şöyle devam ediyor, “Çok sayıda genç var, nesiller arası bir değişim yaşanıyor ve biz onların ilhamıyla giderek daha yenilikçi olmayı hedefliyoruz”, diye devam ediyor başkan. Grubun şirketleri, yüksek üretim standartlarını korumak için her yıl cirolarının yaklaşık %10'unu teknolojik yeniliklere yatırıyor. Buna, Erba Vita'nın uzun fitoterapötik deneyimi de eklenmektedir; burada, kullanılan hammaddelerin kalitesine azami dikkat göstererek ürün formülasyonları üzerinde çalışan ve geliştiren dahili bir araştırma ve geliştirme ekibi de çalışmaktadır.

İlaç sektörü kadın istihdamında yıllardır rekorlar kırıyor. Valpharma da bu eğilimi doğruluyor. “Onları her zaman zorluyorum ve teşvik ediyorum” diye bitiriyor başkan, onların gücüne ve vizyonuna ihtiyacımız var, şirketin üst yönetiminin yarısı kadın ve üretimin üç yönünde üç kadına sahibiz”.